KPL vaisu poikien avausfinaalissa — mestaruus on katkolla Kiteelle

Kouvolan Pallonlyöjät menetti kotietunsa Kiteen Pallolle poikien Superpesiksen ensimmäisessä loppuottelussa Kouvolan pesäpallostadionilla. Avausjakson voittanut kotijoukkue oli toisella jaksolla ja superissa vastaantulija häviten avausfinaalin lukemin 1—2 (5—2, 2—7, 0—4).

Mestaruus on katkolla Kiteelle torstaina Rantakentällä. Jos KPL voittaa toisen finaalin, kultamitaleiden kohtalo ratkeaa kolmannessa kohtaamisessa tiistaina Kouvolassa.

— Olihan tuo melkoista läpsyttelyä tällaiseksi peliksi. Jostain syystä latinki puuttui, KPL:n pelinjohtaja Anssi Lammila kummasteli ottelun jälkeen.

KPL pelasi ottelussa vain yhden sisävuoron. Se osui avausjakson kolmannen vuoroparin tasoittavalla, jolla Kopla hieroi kaikkiaan viisi juoksua. Toinen jakso ja supervuoro olivat puolestaan Kiteen näytöstä.

Kitee sai superiin hyvän startin, kun KPL:n Valtteri Luoman tappoheitto kolmoselle painui maisemaan. Mikko Kosonen pommitti kolmosjatkeelta 0—2 ja Jiri Pippola kotiutti Joona Sikiön komealla välilyönnillään. Neljäs juoksu oli Samu-Kalle Varosen käsialaa.

— Nyt pitää sitten jostain saada pumpattua lisää latinkia torstain peliin. Emme voi odottaa, että pelkillä läpäreillä voitetaan, Lammila lisäsi.

Kitee ansaitsi voittonsa. Se vei kolmostilanteet 23—15 ja pelasi ulkonakin tehokkaammin. Hannes Pekkinen (7/9) niittasi neljä juoksua.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.