Korialla järjestettävä Kymijoki Beer Festival paisuu vuosi vuodelta

Kaverukset Kimmo Lemola (vasemmalla), Matti Niemi ja Jussi Suutari tulivat Korian Kallioniemeen heti Kymijoki Beer Festivalin toisen päivän käynnistyttyä lauantaina.
Kaverukset Kimmo Lemola (vasemmalla), Matti Niemi ja Jussi Suutari tulivat Korian Kallioniemeen heti Kymijoki Beer Festivalin toisen päivän käynnistyttyä lauantaina.

Kyllä, lakritsin aromi nousee selvästi esiin Kouvolan nimikko-oluen robustista makupaletista.

Porilaisen Ruosniemen Panimon valmistamaa Betony 45100-porteria on monien muiden oluiden ohella maisteltavana Kymijoki Beer Festivalilla.

Kouvolalaisen perusmaun tunnisti myös serbialainen oluenystävä Mihael Širka, joka tuli Korian Kallioniemeen kotkalaisen vaimonsa kanssa.

— Täyteläinen, paahteinen maku. Onko tässä lakritsia?

Lakritsilta vivahtava Betony 45100 -portertyyppinen olut oli Kymijoki Beer Festivalille tulleen serbialaisen Mihael Sirkan mieleen.

Ruosniemen Panimon toimitusjohtaja Juho-Matti Karpale kertoo, että porter on pantu kouvolalaisen olutharrastaja Arto Halosen reseptin mukaan.

— Tämä oli aika haastava tuote tehdä, mutta lopputulos on mielestäni halutunlainen, Karpale kuvailee.

Laatua ja makua arvostetaan

Hyvissä ajoin lauantai-iltapäivästä Kallioniemeen olutfestareille suunnanneiden kaverusten kolmikko oli odottavalla mielellä.

Kausalalainen Jussi Suutari kertoi hakevansa päivältä ja illalta hyviä makuelämyksiä.

— Olemme kaikki pienpanimo-oluiden ystäviä, joten tulimme nauttimaan uusista mauista. Sääkin on hyvä, ainakin vielä.

Kouvolalainen Kimmo Lemola ja Mäntsälästä entisille kotikonnuille saapunut Matti Niemi komppasivat kolpakkokumppania.

— Se vähän, mitä tulee olutta juotua, juon pienpanimoiden oluita. Laatu korvaa määrän, Lemola totesi.

Kouvola yhä vailla pienpanimoa

Jo pitkään on Kouvolassakin haikailtu oman pienpanimon perään. Kymijoki Beer Festivalin tapahtumajärjestäjä Sanna Solkisen mukaan asiaa on toki pohdittu.

— Meillä on suunnitelmia olemassa, mutta mitään ei nyt vielä voi luvata. Nykyisessäkin toiminnassa riittää tekemistä, ja haluamme tehdä asiat hyvin.

Solkisen mukaan viidettä kertaa järjestettävä KFB on sujunut erittäin hyvin. Perjantaina Kallioniemeen kokoontui arviolta 1 500 ihmistä, ja lauantailta Solkinen odotti vähintään samaa.

— Kävijöiden määrä on kasvanut joka vuosi. Tänä vuonna on myös enemmän pienpanimoja mukana kuin aiemmin.

Solkisen mukaan oluidensa esittelijöitä ei enää tarvitse kysellä mukaan.

— Olemme saaneet osallistuneilta panimoilta hyvää palautetta festivaalin tunnelmasta.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.