Pesäpallokauden alku lähestyy — katso video Kouvolan Sanomien urheilutoimittajan pelipäivästä

Kouvolan Pallonlyöjien sarjakausi Superpesiksessä alkaa tänä vuonna poikkeuksellisen varhain.

KPL kamppailee sarjapisteistä jo ensi lauantaina, kun kouvolalaisjoukkue ja viime kauden pronssimitalisti Joensuun Maila kohtaavat Tukholmassa.

KPL:llä on alkamassa pääsarjatasolla 13. peräkkäinen ja kautta aikojen 55. kausi. Viime kaudella KPL eteni neljän laihan vuoden jälkeen takaisin mitalipeleihin ja sijoittui neljänneksi hävittyään pronssiotteluissa juuri JoMalle.

Alkavalle kaudelle joukkue on ilmoittanut tavoitteekseen yksiselitteisesti Suomen mestaruuden. KPL:n viimeisin, seurahistorian viides SM-kulta on 41 vuoden takaa vuodelta 1976.

Tuoreimmat mitalikantaan iskemiset KPL teki vuosina 2009 ja 2010. Tuolloin se pelasi loppuotteluissa, mutta taipui kumpanakin vuonna hopealle otteluvoitoin 3—1. Mestaruutta juhlivat Sotkamon Jymy (2009) ja Vimpelin Veto (2010), jotka ovat sittemmin muodostaneet loppuotteluparin kuutena viime kautena peräkkäin.

Kouvolan Sanomat julkaisee pesäpallokauden ennakkojuttupakettinsa ennen KPL:n kotiavausta, joka pelataan lauantaina 6. toukokuuta. Oheisella videolla kerrotaan, millaisia vaiheita sanomalehden tekemisessä on pesisotteluun liittyen. Viime vuoden elokuussa toteutetun videon ideoi, kuvasi ja leikkasi KPL:n nykyinen toiminnanjohtaja Jukka Rasimus.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.