”Enemmän aikaa perheelle” — Pukaron Paronin Hannu ja Piia Kohtaniemelle yrittäjänvaihdos on iso helpotus

Jussi Lopperi

Pukaron Paroni siirtyy syksyllä Hannu ja Piia Kohtaniemeltä Neste K-ketjulle. Neste K:n myyntipäällikkö Jarkko Tervakoski (vasemmalla) ja johtaja Sam Holmberg Nesteeltä lupaavat liikenneasemalle ison remontin, joka alkaa syksyllä.
Pukaron Paroni siirtyy syksyllä Hannu ja Piia Kohtaniemeltä Neste K-ketjulle. Neste K:n myyntipäällikkö Jarkko Tervakoski (vasemmalla) ja johtaja Sam Holmberg Nesteeltä lupaavat liikenneasemalle ison remontin, joka alkaa syksyllä.

Noin miljoona kävijää vuosittain tavoittava Neste Pukaron Paroni siirtyy syyskuun alussa Neste K-ketjulle, joka vuokraa kiinteistön sekä Elimäellä sijaitsevan Alppiruusun Hannu ja Piia Kohtaniemeltä.

Hannu Kohtaniemen mukaan yrittäjänvaihdokseen ei liity dramatiikkaa, vaan ratkaisu on pitkien, yli vuoden kestäneiden neuvotteluiden mieluisa lopputulos.

— Meille tulisi vaimoni Piian kanssa ensi marraskuussa 29 vuotta täyteen yrittäjinä. Olemme miettineet, että voisiko elämässä olla jotain muutakin kuin työtä. Että voisiko elämässä päästä välillä vähän helpommalla, Kohtaniemi sanoo.

Pukaron Paroni työllistää keskimäärin 50 työntekijää. Kaikki työntekijät siirtyvät uuden yrityksen listoille vanhoina työntekijöinä. Tämä oli Kohtaniemille erittäin tärkeää.

— Meidän voimamme on ollut hyvissä ja pitkäaikaisissa työntekijöissä. Heille toivomme vain parasta, sillä vuoria ei kukaan pysty yksin siirtämään, Hannu Kohtaniemi muistuttaa.

Neste K-ketjutoiminnnan myyntipäällikkö Jarkko Tervakosken mukaan tarvetta on myös lisärekrytoinneille.

Pukaron Paronissa nyt toimivien muiden yritysten vuokrasopimukset siirtyvät Neste K-ketjulle. Tervakosken mukaan uudesta yrittäjästä riippuu, millaisilla konsepteilla Pukaron Paroni ja Alppiruusu jatkossa toimivat. Viimeksi mainitun palvelut suunnitellaan jatkossa vastaamaan entistä paremmin Elimäen tarpeita, matkaajia kuitenkaan unohtamatta.

— Tuottajatorista ovat neuvottelut menossa. Meidän toiveemme on, että tuottajatori jatkaisi Alppiruusussa, Hannu Kohtaniemi sanoo.

Hannu ja Piia Kohtaniemi aikovat syyskuusta lähtien keskittyä perhe-elämään. Kokonaan toimettomiksi he eivät kuitenkaan heittäydy, sillä pyöritettäväksi jää vielä Kohtaniemien oma polttoöljymyynti Polttis Oy. Yritys toimittaa Nesteen polttoöljyä.

— Meillä on viisi säiliöautoa ja noin 7 000 asiakasta Loviisasta Lahteen, Kouvolaan ja Helsinkiin ulottuvalla alueella. Tekemistä kyllä riittää, mutta nyt ehdin aikaisemmin kotiin, Hannu Kohtaniemi hymyilee.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.