Kouvolan liikennepuisto saattaa avautua kesäkuussa – Asiaa käsitellään tiistaina teknisessä lautakunnassa

Kouvolan keskusta-alueen aluetoimikunnan varainkeruu liikennepuiston toimintaa varten on edistynyt hyvin.

Jussi Lopperi

Kouvolan kaupunki on sopimassa Parik-säätiön kanssa liikennepuiston puistoalueen ja toiminnan luovutuksesta määräaikaisesti kesäksi 2020. Arkistokuva.
Kouvolan kaupunki on sopimassa Parik-säätiön kanssa liikennepuiston puistoalueen ja toiminnan luovutuksesta määräaikaisesti kesäksi 2020. Arkistokuva.

Jaakonpuistossa Kouvolan keskustassa sijaitseva liikennepuisto saattaa avautua kesäkuun puolessavälissä Parik-säätiön pyörittämänä, kertoo Kouvolan kaupunki tiedotteessaan. Liikennepuiston toimintaa on pyörittänyt Kouvolan kaupungin yhdyskuntatekniikka. Aiemmin keväällä kerrottiin, että liikennepuisto on suljettu kesällä 2020 koronavirustilanteen ja säästövaatimusten vuoksi.

Kaupungininsinööri Anne Ahtiaisen mukaan Kouvolan keskusta-alueen aluetoimikunta otti yhteyttä kuultuaan siitä, että Kouvolan kaupunki ei voi avata puistoa.

– Eri vaiheiden jälkeen alueen ja toiminnan pyörittäjäksi on kuitenkin ehdolla Parik-säätiö, jolle aluetoimikunta hankkii rahoituksen, kertoo Ahtiainen tiedotteessa.

Aluetoimikunta on löytänyt yhteishenkeä

Kouvolan keskusta-alueen aluetoimikunnan puheenjohtaja Jari Horpun mukaan edellisvuosien perusteella liikennepuiston toiminnan pyörittämiseen tarvittava summa on ollut 10 000 euron ja 15 000 euron välillä.

– Aiemmin liikennepuisto on ollut auki vapulta, mutta nyt se olisi lyhyemmän aikaa, sanoo Horppu.

Lyhyemmällä aukioloajalla kustannukset olisivat pienemmät kuin tavallisesti.

Aluetoimikunnan varapuheenjohtaja Katriina Vesalan mukaan varainkeruu on edistynyt hyvin. Tällä hetkellä rahoitusta on kasassa noin 10 000 euroa.

– On löytynyt yhteishenkeä ja olemme loppusuoralla, kertoo Vesala.

Hän uskoo siihen, että liikennepuisto saadaan avattua kouvolalaislasten iloksi, jos Kouvolan kaupunki tekee sopimuksen Parik-säätiön kanssa.

Parik-säätiö on pyörittänyt liikennepuiston toimintaa aikaisemminkin

Kouvolan kaupunki on sopimassa Parik-säätiön kanssa liikennepuiston puistoalueen ja toiminnan luovutuksesta määräaikaisesti kesäksi 2020.

Sopimukseen kuuluu, että Parik-säätiö vastaa muun muassa alueen puhtaanapidosta, toiminnan pyörittämisestä ja autojen huollosta. Kun liikennepuisto on auki, siellä on ohjaaja jakamassa ajovuoroja, antamassa polkuautoja lasten käyttöön, opastamassa heitä ja kertomassa heille liikennesäännöistä.

Parik-säätiöllä on aiempaa kokemusta alueen toiminnan pyörittämisestä. Tiistaina 2.6. sopimusasiaa käsitellään teknisen lautakunnan kokouksessa.