Kommentti: Paljon hyvää — liian vähän maaleja

Pistemäärä, yleisölukemat, maalivahtipeli, jäähyjen vähyys ja taistelutahto.

Siinä listaa KooKoon onnistumisista tulokaskaudella Liigassa. Se, että playoff-paikkaan jäi matkaa vain viisi pistettä, on kaikille myönteinen yllätys ja osoitus siitä, että KooKoo pelaa oikeassa sarjassa.

KooKoo hävisi varsinaisella peliajalla 24 ottelua. Niissä oli selkeästi nähtävissä tehottomuutta maalinteossa. Tappio-otteluista 15:ssä maalimäärä oli nolla tai yksi. Kahdeksassa tappiossa KooKoo teki kaksi maalia. Ainoastaan yhdessä häviössä vastustajan verkko heilui neljä kertaa.

Maalin tappiot ovat kitkerimpiä. Varsinaisella peliajalla KooKoo koki niitä kuusi. Ehkä hieman yllättäen maalin voittoja oli yksi enemmän, seitsemän.

KooKoo pelasi peräti 20 jatkoaikaa, ja voittoprosentti ylitöissä oli 50. Kymmenen lisäpistettä jäi siis ottamatta. Sekä voittomaalikilpailuissa (6—6) että jatkoajoilla (4—4) voitto–tappiosuhde meni tasan.

Nämä ovat näytteitä siitä, että joukkueella oli venymis- ja paineensietokykyä, mutta pudotuspelipaikan arvoinen loppurutistus jäi hitusen vajaaksi.

Tapio Ahlroth

@kouvolansanomat.fi | Twitter: @Tapparberg

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.