Mirva Leinonen on Vuoden 2018 palokuntanuorisotyöntekijä — Osaava ote näkyy nuoriso-osastojen kukoistuksena Tuohikotissa ja Mäntyharjulla

Positiivinen vire ja hyvä maine tuovat nuoria toimintaan mukaan.

Mirva Leinonen käynnistämässä Tuohikotin ja Mäntyharjun palokuntanuorten yhteisharjoitusta, jonka aiheena on tieliikennepelastaminen.
Mirva Leinonen käynnistämässä Tuohikotin ja Mäntyharjun palokuntanuorten yhteisharjoitusta, jonka aiheena on tieliikennepelastaminen.

Vuoden 2018 palokuntanuorisotyöntekijäksi on valittu Mirva Leinonen, tiedottaa Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK.

Perustelujen mukaan Leinosen positiivinen ote on saanut sekä Tuohikotin että Mäntyharjun palokuntien nuoriso-osastot uuteen kukoistukseen. Molemmissa nuorisomäärä on kasvanut ja toiminta virkistynyt huimasti.

Tuohikotissa nuoriso-osaston vahvuus on Leinosen kolmen vuoden toiminnan aikana noussut muutamasta hengestä noin 25:een.

Mäntyharjulla nuoriso harjoitteli harvakseltaan ja osastossa oli kolme poikaa. Reilussa vuodessa vahvuus on kasvanut 17 nuoreen.

SPEK:n mukaan luvut kertovat siitä, että Leinonen välittää nuorista ja haluaa heille kiinnostavaa tekemistä. Nuoret puolestaan pitävät hänen positiivisesta määrätietoisuudestaan.

— Vaikka harjoitellaan vakavia asioita kuten elvytystä tai alkusammutusta, ei se tarkoita, etteikö harjoittelu voisi olla hauskaakin. On tärkeää valmistella harjoitukset hyvin ja tehdä niistä monipuolisia, jotta nuoret haluavat tulla uudestaan. Pitää olla kannustava ja huomioida kaikki osallistujat; niin tytöt kuin pojatkin, sanoo Leinonen SPEK:in tiedotteessa.

Nuoret oppivat osastoissa tärkeitä taitoja ja osa liittyy aikuistuttuaan hälytysosastoihin.

Vuoden palokuntanuorisotyöntekijä -huomionosoitus myönnetään tunnustuksena ansiokkaasta ja menestyksekkäästä työstä palokuntanuorisotoiminnan hyväksi. Valinnan tekee Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön valtakunnallinen nuorisotyötoimikunta. Nimeämisen tarkoitus on edistää palokuntanuorisotyötä Suomessa, kohottaa palokuntanuorisotyön arvostusta sekä kiittää aktiivisesta toiminnasta.

Luetuimmat