Loppiainen toi satoja alokkaita Kouvolaan — Vekaranjärvellä aloitti 2 150, Utissa 112 varusmiestä

Ensi viikonloppuna varuskunnissa on läheisten päivä.

Katja Juurikko

Arkistokuvassa viime tammikuussa alokkaat jonottivat lumikelissä Vekaranjärvellä.
Arkistokuvassa viime tammikuussa alokkaat jonottivat lumikelissä Vekaranjärvellä.

Karjalan prikaatiin saapuu eilen loppiaisena arviolta 2 150 alokasta. Heistä 38 on naisia. Päivään kuului monia säkkejä varusteita, uusia tupakavereita sekä monta muistettavaa ohjetta. Utin jääkärirykmentissä aloitti loppiaisena 112 varusmiestä.

Alokkaiden ensimmäiset palvelusviikot ovat sisällöltään tiiviitä. Niiden aikana jokaiselle alokkaalle ehditään opettaa sotilaan perustaidot. Koulutus etenee rauhallisesti kevyestä kohti raskaampaa, jotta muutos siviilielämästä sotilaselämään tapahtuu mahdollisimman joustavasti.

Katja Juurikko

Alokkaiden koulutus alkaa jo tulopäivänä.
Alokkaiden koulutus alkaa jo tulopäivänä.

Peruskoulutuskauden alokasjakso kestää tukikomppaniassa kuusi viikkoa. Sen aikana tehdään valinnat jatkokoulutukseen soveltuvuuden, oman halukkuuden ja koulutuksessa osoitetun osaamisen perusteella. Tämän jälkeen alkava peruskoulutuskauden koulutushaarajakso kestää myös kuusi viikkoa.

Lähes jokainen tukikomppanian varusmies koulutetaan tehtävään, jossa palvelusaika on 255 tai 347 vuorokautta.

Katja Juurikko

25291831.jpg

Ensimmäinen viikonloppu varusmiespalveluksen aloittamisen jälkeen on kaikilla koulutusta. Sen jälkeiset viikonloput ovat useimmiten vapaata. Peruskoulutuskauden ensimmäinen arkivapaapäivä on perjantaina 31. tammikuuta.

Läheisten päivää varuskunnissa vietetään ensi viikonvaihteessa. Sotilasvala- ja vakuutustilaisuudet ovat Utissa ja Karjalan prikaatissa viisi viikkoa palveluksen aloittamisesta eli perjantaina 14. helmikuuta.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset