Noin 200 parkkipaikalle varaus paloaseman takaa — ainakin osa Ratamon parkkipaikoista sinne

Kaavamuutoksella varaudutaan Ratamo-keskuksen pysäköintitarpeisiin

Noin 200 parkkipaikalle varaus paloaseman takaa — ainakin osa Ratamon parkkipaikoista sinne

Kaupunki suunnittelee laajaa autojen pysäköintialuetta Kankaan kaupunginosaan Kouvolan paloaseman takana sijaitsevan Kauppalanraitin tuntumaan.

Parinsadan auton pysäköintialueen mahdollistava kaavaluonnos liittyy suunniteltuun Ratamo-keskukseen.

— Sillä tavalla liittyy, että Ratamo-keskuksen parkkipaikkoja voidaan sijoittaa tälle alueelle, kaavoitusinsinööri Olli Ruokonen Kouvolan kaupungilta sanoo.

Noin 1,4 hehtaarin suuruinen suunnittelualue on nykyisessä kaavassa virkistysaluetta, joten suunnitelma vaatii asemakaavan muuttamista. Se sijaitsee Kauppalankadun, Vuorikadun, Kuutostien ja Palomäen virkistysalueen välissä.

Pysäköintialue muuttaa pyörätien linjausta

Kauppalanraitin asemakaavan muutoksessa ei Ruokosen mukaan otetaan kantaa siihen, kuinka monta parkkiruutua mahdollisesti varattaisiin Ratamo-keskuksen käyttöön.

— Siihen voidaan osoittaa parkkipaikkoja Ratamolle, mutta ei ole otettu kantaa määriin. Noin 200 autopaikkaa siihen sopisi yhteensä.

Ruokonen luonnehtii kaavoitusta aluevaraukseksi. Kauppalankadun toiselle puolelle kaavaillun Ratamo-keskuksen yhteyteen tulee myös parkkipaikkoja

— Osa parkkipaikoista voidaan sijoittaa sinne.

Parkkipaikan suunnitteleminen paloaseman taakse vaikuttaa alueen nykyisin halkovan kevyenliikenteenväylän linjauksiin.

Kaavamuutoksen tarkoituksena on myös parantaa liikenneturvallisuutta katujen ja kevyen liikenteen väylien risteysalueilla. Lisäksi pääsy Palomäen urheilu- ja virkistyspalvelualueelle halutaan tehdä helpommaksi.

Kaavahankkeen valmisteluvaiheen aineistot ovat nähtävissä Kouvolan kaupungin verkkosivuilla. Mielipiteitä hankkeesta voi esittää Kouvolan kaupunkisuunnitteluun 10.1. mennessä.

Kaavamuutos vaatii hallituksen ja valtuuston hyväksynnän

Suunnittelualueen maat ovat pääosin kaupungin omistuksessa, mutta alueella on myös pienehköjä alueita, joita se ei omista.

Kaavoituksen ja sitä mahdollisesti seuraavia rakennustöitä ennen kaava tekee kattavan kierroksen.

— Kaava etenee tekniseen lautakuntaan kaavaehdotuksena. Sen jälkeen se on 30 päivää nähtävillä. Koska kyseessä on kaavamuutos, se menee sen jälkeen kaupunginhallitukseen ja kaupunginvaltuustoon.

Kaavan ennakoidaan tulevan voimaan keväällä 2018.

Luetuimmat

Kommentoidut