Konsernijaos naulaa Kinno-tuen – Palvelun tuottamisen vähentämisellä Kouvolan kaupunki säästää 328 500 euroa

Kouvolan Ydinkeskusta ry on saamassa kaupungilta 50 000 euroa keskustan elävöittämiseen.

Katja Juurikko

Kouvolan kaupunki aikoo maksaa Kinnolle puoli miljoonaa euroa vähemmän kuin viime vuonna.
Kouvolan kaupunki aikoo maksaa Kinnolle puoli miljoonaa euroa vähemmän kuin viime vuonna.

Kouvola maksaa Kouvola Innovation oy:lle tänä vuonna 2 985  000 euroa, jos sopimusehdotus hyväksytään kaupunginhallituksen konsernijaoksessa tiistaina. Palvelusopimus olisi 0,5 miljoonaa euroa pienempi kuin viime vuonna.

Puolen miljoonan säästö kohdistuu Kinnon palvelujen tuottamisen vähentämiseen. Käytännössä tämä koskee yhtiön hallinnon ja yhteisten toimintojen järjestämistä, yrityspalvelujen tuottamista sekä kaupungin markkinoinnista vastaavan Live & Visit Kouvolan toimintaa.

Yritysten alkukannusteet nollaan

Palvelun tuottamisen vähentämisellä kaupunki säästää 328 500 euroa. Säästöä tulee myös muusta Kinnon toiminnan kutistamisesta. Se luopuu kokonaan alkuvaiheen kannusterahoituksesta yritysideoille ja yrityksille. Viime vuonna tähän varattiin vielä 40 000 euroa.

100 000 euroa säästyy, kun muiden hankkeiden rahoituksesta luovutaan kokonaan. Tapahtumatukeen varataan 73 500 euroa, kun sitä viime vuonna oli vielä 105 000 euroa.

Kinno-säästöt ovat seuraus talousarviopäätöksestä, jossa Kouvola Innovationin rahoitusta päätettiin vähentää puoli miljoonaa euroa.

Ydinkeskustalle 50 000

Konsernijaos käsittelee Kouvolan Ydinkeskusta ry:n sopimusta kuluvalle vuodelle. Talousarvion mukaisesti kaupunki varaa ydinkeskustan elävöittämispyrkimyksiiin tänä vuonna 50 000 euroa. Summa on sama kuin viime vuonna.

Yhteistyösopimuksen avulla kehitetään Kouvolan kaupunkikeskustaa erityisesti tapahtumien avulla.

Tiistaina konsernijaosto käsittelee myös yhteistyösopimusta Eturyhmän kanssa. Kyseessä on kaupungissa toimivien Suomen Yrittäjät ry:n jäsenyhdistysten ja Kinnon kesken muodostettu yhteistyöryhmä.

Sen tarkoituksena on paikallisen yrittäjyyden edellytysten parantaminen yhteistyössä kaupungin kanssa.

Kaupunki varaa Eturyhmän toimintaan tänä vuonna 19 000 euroa.