Joukkorokotukset alkavat eri puolilla Kymenlaaksoa 25. helmikuuta – Koronarokotusten ajanvaraus avautuu 17. helmikuuta

Ensimmäiseksi koronarokotusta tarjotaan 85 vuotta täyttäneille ja tätä vanhemmille sekä samassa taloudessa asuville.

Sanna Kuitunen

Koronarokotusten ajanvaraus avautuu keskiviikkona 17. helmikuuta. Tällöin tänä vuonna 85 vuotta täyttävät ja tätä vanhemmat voivat varata ajan sähköisen ajanvarauksen kautta tai puhelimitse.
Koronarokotusten ajanvaraus avautuu keskiviikkona 17. helmikuuta. Tällöin tänä vuonna 85 vuotta täyttävät ja tätä vanhemmat voivat varata ajan sähköisen ajanvarauksen kautta tai puhelimitse.

Kymenlaaksossa aloitetaan joukkorokotukset torstaina 25. helmikuuta. Kymsoten tiedotteen mukaan ensimmäisenä koronarokotuksia annetaan tänä vuonna 85 vuotta täyttäville ja tätä vanhemmille. Samalla rokotusta tarjotaan myös kaikille samassa taloudessa asuville iästä riippumatta.

Koronarokotukseen tulee varata aika. Ensimmäinen rokotettavien ryhmä voi varata aikoja keskiviikosta 17. helmikuuta alkaen.

Rokotuksia koskeva kirje lähetetty jo 5 300 kotiin

85 vuotta täyttäneille kymenlaaksolaisille on lähetetty tällä viikolla kirje, jossa annetaan tietoa koronarokotuksista, ja ohjeet ajanvarauksesta. Kymsote toivoo, että läheiset voivat auttaa ikääntyneitä rokotuksen ajanvarauksessa ja itse rokotukseen pääsemisessä.

Kirje on lähetetty 5 300 kymenlaaksolaiselle, joten puhelinajanvaraus ei pysty käsittelemään kaikkia puheluita saman päivän aikana. Kymsote suosittelee käyttämään sähköistä ajanvarausta tai soittamaan esimerkiksi viikolla 8, mikäli puhelinajanvarauksessa on ruuhkaa.

Rokotukset alkavat vasta viikko ajanvarauksen avaamisen jälkeen ja rokotukset jatkuvat viikkojen 8–9 jälkeenkin, joten ajanvarauksella ei ole kiire. Ajanvaraus toimii niin sanotulla takaisinsoitto-periaatteella. Ajanvarauksen ohjeet löytyvät tämän jutun lopusta.

Uusia rokotevalmisteita saapunut Kymenlaaksoon

Kymsotessa on ollut tähän asti käytössä Pfizerin ja Biontechin rokote. Tällä viikolla on saatu lisäksi pienet erät sekä Astra-Zenecan että Modernan rokotteita.

Astra-Zenecan rokotetta tullaan käyttämään Kansallisen rokotusasiantuntijaryhmän linjauksen mukaisesti alle 70-vuotiaiden rokotuksissa. Modernan rokote puolestaan sopii myös ikääntyneille ja se soveltuu muita valmisteita paremmin myös liikkuvaan rokotustyöhön.

Modernan rokotetta saatiin pieni erä eilen torstaina, ja rokotukset on jo aloitettu. Modernan rokotteen myötä päästiin aloittamaan säännöllisen kotihoidon asiakkaiden rokotukset.

Kymenlaaksossa annettu yhteensä 9 050 rokotusta

Kymsoten tiedotteen mukaan sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten ja palveluasumisen asukkaiden rokotukset ovat tälläkin viikolla jatkuneet eri puolilla Kymenlaaksoa niin 1. kuin 2. rokotuksenkin osalta. Uusien kansallisten ohjeiden mukaisesti 1. ja 2. rokotusten aikaväliä on pidennetty, mikä on nopeuttanut uusien rokotettavien joukon laajentamista.

Tehostetun palveluasumisen eli ympärivuorokautista hoivaa tarvitsevien asiakkaiden koronarokotukset ovat 1. rokotuksen osalta saatu annettua. Tämä tarkoittaa hoivakodeissa asuvien ikääntyneiden lisäksi vammaispalvelun sekä mielenterveys- ja päihdepalveluiden tehostetun palveluasumisen asiakkaita. Tällä viikolla on päästy aloittamaan myös tavallisen palveluasumisen ikääntyneiden asukkaiden rokotukset. Tämä ryhmäkin saadaan 1. rokotuksen osalta rokotettua jo ensi viikon aikana.

Sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille on annettu nyt 5 950 rokotetta. Koronarokotuksia on annettu ikääntyneille ja muille tehostetun palveluasumisen asiakkaille 2 450, ikääntyneille palveluasumisen asukkaille 450 sekä säännöllisen kotihoidon asukkaille 200 rokotusta. Kymenlaaksossa on tähän mennessä annettu yhteensä noin 9 050 koronarokotusta. Näistä reilu 2 200 on niin sanottuja kakkosrokotteita.

Näin koronarokotusten ajanvaraus toimii

Koronarokotusten ajanvaraus alkaa keskiviikkona 17. helmikuuta. Tällöin tänä vuonna 85 vuotta täyttävät ja tätä vanhemmat voivat varata ajan sähköisen ajanvarauksen kautta tai puhelimitse.

Sähköinen ajanvaraus:

Läheiset voivat auttaa sähköisessä ajanvarauksessa, mutta siihen tarvitaan rokotettavan sähköinen tunnistautuminen esimerkiksi henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset.

Sähköinen ajanvaraus löytyy osoitteesta: www.korona.kymsote.fi/koronarokotukset

Ajanvaraus puhelimitse:

Rokotukseen voi varata ajan myös puhelimitse 17. helmikuuta alkaen.

Myös 85 vuotta täyttäneiden kanssa samassa taloudessa asuvat, iästä riippumatta, voivat varata ajan itselleen samalla kertaa. He voivat varata ajan vain puhelimitse. Samoin omaishoidon piirissä olevat voivat varata puhelimitse ajan sekä omaishoidettavalle että omaishoitajalle.

Puhelinajanvaraus palvelee ma–pe kello 8–16.

Kouvola p. 05 220 2000

Kotka p. 020 633 6500

Hamina, Miehikkälä ja Virolahti, p. 020 633 6251

Pyhtää (vain pyhtääläiset tai Pyhtään terveysaseman valinneet) p. 05 220 2015

Puhelinajanvaraus toimii niin sanotulla takaisinsoitto-periaatteella:

1. Soita ajanvarausnumeroon.

2. Valitse valikosta 4. Ajanvaraus koronarokotukseen.

3. Tämän jälkeen toiminnot ovat automaattisia. Puhelinnumerosi tallentuu ja kuulet viestin: ”Soittopyyntösi on vastaanotettu. Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.” Sulje puhelin.

4. Odota takaisinsoittoa. Takaisinsoittopyyntö ei putoa järjestelmästä, joten odota rauhassa. Sinulle soitetaan takaisin mahdollisimman pian, mutta suurista soittomääristä johtuen ei välttämättä saman päivän aikana.

Rokotuspisteet tässä vaiheessa:

Kymsote on suunnitellut joukkorokotuksia useampiin pisteisiin. Rokotepisteiden määrää lisätään joukkorokotusten edetessä. Viikolla 8 rokotukset käynnistyvät seuraavissa paikoissa:

Kouvola:

Marjoniemen terveysasema Marjoniementie 10 Kouvola

Keltakankaan terveysasema, Sairaalankaari 15 A, Kouvola

Kotka:

Kauppakeskus Pasaatin liiketila, Kirkkokatu 7, Kotka (sisäänkäynti suoraan Kirkkokadulta, entiset Nissenin tilat)

Hamina:

Haminan sairaala, Reutsinkatu 1 Hamina (pääovi, entiset röntgenin tilat)

Miehikkälä:

Miehikkälän terveysasema, Keskustie 1 A 4, Miehikkälä

Pyhtää:

Pyhtään terveysasema, Huutjärventie 14, Siltakylä