Pohjois-Kymen sairaalan kaksi vuodeosastoa pysyy kiinni ainakin syyskuun puoliväliin saakka — lääkäripulaan on saatu pientä helpotusta

Pohjois-Kymen sairaalan kaksi vuodeosastoa suljettiin toukokuussa. Kouvolalaisia potilaita on lähetetty keskussairaalasta jatkohoitoon Kouvolan lisäksi Kotkaan ja Haminaan.

Katja Juurikko

Pohjois-Kymen sairaalan kaksi vuodeosastoa suljettiin toukokuussa. Ne pysyvät suljettuna ainakin syyskuulle saakka.
Pohjois-Kymen sairaalan kaksi vuodeosastoa suljettiin toukokuussa. Ne pysyvät suljettuna ainakin syyskuulle saakka.

Pohjois-Kymen sairaalan kaksi vuodeosastoa pysyvät suljettuna ainakin syyskuun puoliväliin saakka. Vuodeosastot 2 ja 3 suljettiin toukokuussa lääkäripulan vuoksi. Carean vt. johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa kertoo, että osastot pysyvät suljettuna ainakin 16. syyskuuta saakka. Vuodeosastot 1, 4 ja 5 toimivat normaalisti.

Mäntymaa sanoo, että tilanne on hieman parantunut toukokuusta, mutta kesäloma-aikana vuodeosastoja ei kuitenkaan ole ollut mahdollista avata uudelleen.
Kesäkuussa Poksissa aloitti lääkäri 60 prosenttisella työajalla. Hän sijaistaa tällä hetkellä lääkäreiden kesälomia. Syyskuussa sairaalaan saadaan yksi vakituinen lääkäri lisää. Lisäksi sairaalaan tarvitaan minimissään vielä kaksi lääkäriä, jotta molemmat osastot voidaan avata.

Tarkoitus on koko ajan, että osastot saadaan auki. Viisi osastoa on se, mikä tarvitaan. — Marja-Liisa Mäntymaa

Uusia lääkäreitä pyritään Mäntymaan mukaan rekrytoimaan koko ajan. Käynnissä on sekä ulkoisia että sisäisiä hakuja ja tiedusteluja ostopalveluista. Heinäkuu on kuitenkin hiljainen rekrytointirintamalla.

— Tilanne on paranemaan päin, mutta ei vielä selvitetty. Tarkoitus on koko ajan,että osastot saadaan auki. Viisi osastoa on se, mikä tarvitaan.

Elokuussa ratkaisuja jatkosta

Kymenlaakson keskussairaalassa hoidettavina olleita kouvolalaisia potilaita lähetetään tällä hetkellä jatkohoitoon Kouvolan lisäksi myös muille paikkakunnille. Potilaita on siirretty Karhulan sairaalaan Kotkaan ja Haminan sairaalaan sekä Haminassa sijaitsevaan Kymen hoito- ja kuntoutuskeskus Hoikuun.

Kouvolan perusterveydenhuollon ja sosiaalihuollon hoivapaikat on pyritty Mäntymaan mukaan käyttämään mahdollisimman tarkkaan hyväksi. Hän kuitenkin huomauttaa, että monet jatkohoitoon menevät potilaat tarvitsevat hoitoa, joka ei ole mahdollista vanhuspalveluissa.

— Silloin tarvitaan Pohjois-Kymen, Karhulan tai Haminan sairaalan ja Hoikun tasoisia palveluja, joissa lääkäri on päivittäin käytettävissä. Näistä jatkohoitopaikoista siirrytään oman paikkakunnan hoiva- ja vanhuspalveluihin sekä kotiin annettavien palveluiden varaan.

Mäntymaan mukaan elokuun puoliväliin mennessä on tehtävä ratkaisuja siitä, mitkä vuodeosastot ovat auki syyskuusta eteenpäin.

Luetuimmat

Kommentoidut