Raussilassa paloi reilu hehtaari metsämaastoa – Havainto savusta tehtiin purjelentokoneesta

Katja Juurikko

Raussilassa paloi reilu hehtaari metsämaastoa – Havainto savusta tehtiin purjelentokoneesta

Elimäen Raussilassa Raussilantiellä syttyi maanantaina maastopalo. Kymenlaakson pelastuslaitokselta kerrotaan, että paikalla paloi reilun hehtaarin verran metsämaastoa. Palava maasto on nuorehkoa mäntymetsää.

Pelastuslaitos sai kello 14.41 ilmoituksen savuhavainnosta. Savuhavainto tehtiin alueen ylitse lentäneestä purjekoneesta, jonka lentäjä havaitsi savua nousevan useammasta kohdasta maastoa.

Pelastuslaitos piti ilmasta tehtyä havaintoa luotettavana, ja paikalta löytyi kuin löytyikin maastopalo. Hyvä paikannus helpotti pelastuslaitoksen pääsyä kohteeseen, pelastuslaitokselta tiedotetaan.

Noin kello 15.40 pelastuslaitos oli saapunut palopaikalle ja sammutustyöt olivat aluillaan. Tästä noin tunnin päästä metsänpohja paloi yhä, mutta palo oli saatu rajattua. Pelastuslaitokselta kerrotaan, että jälkisammutustyöt jatkuvat vielä tuntien ajan.

Paloalueen lähettyvillä ei sijaitse rakennuksia. Myöskään ihmisiä ei ole palon vuoksi joutunut vaaraan. Syttymissyystä ei toistaiseksi ole tehty arviota.

Sammutustyöhön osallistui pelastuslaitoksen yksiköitä ja henkilöstöä Elimäeltä, Anjalasta, Inkeroisista, Hurukselasta ja Korialta.

Juttua päivitetty klo 16.48: lisätty ajankohtaista tietoa sekä tieto savuhavainnon tehneestä purjekoneesta. Juttua muokattu ja lisätty tietoa paikalla olleista yksiköistä klo 17.25.