Hub Kouvolan toiminnasta ja kehittämisestä sopimus — yhteisöllisen työtilan käyttöä pyritään tehostamaan

Konsernijaosto myönsi Viiraamonakin tunnetulle yhteisölliselle työtilalle 27 000 euron avustuksen.

Lumikki Haaja

Hub Kouvolaa pyörittävän Mutualizer oy:n toimitusjohtaja Aleksanteri Repo kuvattiin yhteisöllisessä työtilassa tämän vuoden maaliskuussa.

Kaupunginhallituksen konsernijaosto hyväksyi tiistaina sopimuksen Hub Kouvolan ylläpidosta ja kehittämisestä. Samalla kaupunki sitoutui avustamaan yhteisöllisen työtilan ylläpidosta aiheutuvia kustannuksia enintään 27 000 eurolla.

— Tarkoitus on vakiinnuttaa yhteisöllistä toimintakulttuuria Kouvolassa. Verkostoitumista ja uusien ideoiden edistämistä ja eri toimijoiden kohtaamisia, kehitysjohtaja Petteri Portaankorva luonnehtii työtilan tavoitetta.

Verkostoitumista ja uusien ideoiden edistämistä ja eri toimijoiden kohtaamisia. — Petteri Portaankorva

Vuoden 2019 loppuun ulottuvan sopimuksen toinen osapuoli on Mutualizer oy. Yritys on vuokrannut Kauppalankadulta Lasipalatsin tiloista 340 neliömetrin tilat. Ne jakaantuvat kolmeen kokoustilaan, kolmeen työhuoneeseen, noin 70 hengen avoimeen tilaan ja yhdeksään työpisteeseen.

Työtilaa hyödynnetään Kouvolan asuntomessujen yhteydessä

Sopimuksen mukaan työtiloja yrittäjille ja opiskelijoille tarjoava Hub Kouvola ei tähtää liiketoiminnalliseen voittoon. Kouvolan kaupungin eri toimialojen työntekijät voivat käyttää tiloja ja työpisteitä korvauksetta.

Yhteisöllisen työtilan käynnistäminen hyväksyttiin Kouvola elinkeinojaostossa marraskuussa 2016. Viiraamona tuolloin tunnetun tilan käytön sopijapuolena oli tätä ennen ollut kaupungilta elinkeinonyhtiö Kinno.

Vuoden 2017 talousarviossa työtilalle varattiin 55 000 euroa. Tilavuokriin varattiin 30 000 ja kalustamiseen 25 000 euroa. Viime vuonna kaupunki varasi 35 000 euron määrärahan Hub Kouvolalle.

Kokous- ja tapahtumakäyttö on ollut tiloissa odotettua vilkkaampaa. Sen sijaan toimistotilojen käyttö on ollut odotettua vähäisempää. Kaupunki aikoo hyödyntää Hub Kouvolaa ensi vuonna järjestettävien Kouvolan asuntomessujen yhteydessä.

Luetuimmat