Koululaisten ruokapaketin saa Kouvolassa 2 000 oppilasta eli lähes kolmasosa kaupungin peruskoululaisista

Kahden viikon kuluttua käynnistyy toinen kierros niille, jotka eivät vielä ole tilanneet ruokapakettia koululaisille.

Mari Koukkula

Ruokapaketissa on kouluruokalistan mukaisia lounaita jäähdytettynä ja tuoresalaatti tai tuorelisäke. Maitoa, näkkileipää ja levitettä jaetaan kerran viikossa. Arkistokuva.
Ruokapaketissa on kouluruokalistan mukaisia lounaita jäähdytettynä ja tuoresalaatti tai tuorelisäke. Maitoa, näkkileipää ja levitettä jaetaan kerran viikossa. Arkistokuva.

Ruoka-annoksien jakelu etäopetuksessa kotona oleville Kouvolan koululaisille alkaa tänä keskiviikkona. Ruokapaketin on tilannut Kouvolassa 2 000 oppilasta, tiedotti Kouvolan kaupunki tiistaina.

Kouvolan peruskouluissa on noin 7 300 oppilasta eli ruokapaketti toimitetaan lähes kolmasosalle oppilaista.

Oppilaiden vanhemmat saivat Wilman kautta tiedon ruokapakettien tilaamisesta. Noin kolmasosa vanhemmista tarttui mahdollisuuteen.

Ruokapaketteja jaetaan kahdesti viikossa

Ruokapaketteja jaetaan peruskoulujen etäopetuksessa oleville oppilaille kahdesti viikossa, maanantaisin ja keskiviikkoisin kello 12.30–15. Maanantaina jaetaan alkuviikon annokset ja keskiviikkona annokset keskiviikosta perjantaihin.

Pääsiäisen jälkeisellä viikolla ruokien hakupäivät ovat poikkeuksellisesti tiistai 14. huhtikuuta ja torstai 16. huhtikuuta.

Ruokajakelun viimeinen päivä on 13. toukokuuta.

Koululaisten perheiden toivotaan tekevän yhteistyötä ruoka-annosten hakemisessa, jotta jakelupaikoille ei syntyisi ruuhkia. Ruoka-annosten hakemisessa on huomioitava pandemiatilanne ja yleiset turvallisuus- ja hygieniaohjeistukset.

Ruoka-annokset ovat laktoosittomia ja kaikille samoja. Erikoisruokavalioita ei ainakaan tässä vaiheessa voida huomioida.

Annospaketissa on kouluruokalistan mukainen lounas jäähdytettynä ja tuoresalaatti tai tuorelisäke. Maitoa, näkkileipää ja levitettä jaetaan kerran viikossa.

Ruuhkia odotettavissa

Ruoka-annoksia voi hakea vain listatuista noutopaikoista.

– Eniten hakijoita tulee keskuskeittiön jakelupisteeseen. Tästä johtuen annoksia jaetaan myös Eskolanmäen koululla, josta annoksia voivat hakea Eskolanmäen, Sarkolan ja Vahteron oppilaat ja huoltajat. Kyseiset huoltajat saavat Wilma-viestillä tiedon uudesta noutopaikasta, kehittämisvastaava Maija Saksa Kouvolan kaupungilta kertoo.

Hakuaikoina on luvassa ruuhkia.

─ Hakijoita voi olla kerralla niin paljon, että se aiheuttaa haasteita ruokapakettien jakelun järjestämiseen. Siksi olisi suotavaa, että perheet tekisivät yhteistyötä ruoka-annosten hakemisessa huomioiden kuitenkin pandemiatilanne, Kouvolan kaupungin kasvatus- ja opetusjohtaja Veikko Niemi sanoo kaupungin julkaisemassa tiedotteessa.

Huoltajat saavat Wilmassa tarkemmat ohjeet ruokapakettien noutamiseen liittyen.

Jälki-ilmoittautumista varten järjestetään uusi hakukierros niin, että uudet hakijat pääsevät mukaan ruoka-annospakettien jakeluun maanantaina 20. huhtikuuta alkaen. Huoltajat saavat tiedon uudesta hakukierroksesta Wilman kautta.

Jos ruokapakettia ei enää aio hakea, tulee tästä ilmoittaa välittömästi sähköpostilla osoitteeseen marja.suortti@kouvola.fi.

Ruoka-annosten hakupaikat Kouvolassa

Kouvolan keskuskeittiö, Lehtomäenkatu 2

Elimäen yhtenäiskoulu, Vanhamaantie 26

Kaipiaisten koulu, Kujastentie 1

Keskustan koulu, Mäenpääntie 23

Saviniemen koulu, Kaarlontie 2

Valkealan yläkoulu, Kustaa III tie 12

Eskolanmäen koulu, Tasankotie 8

Muokattu uutista kello 18.42. Tarkennettu kohtaa toisesta hakukierroksesta.