Valkealassa ja Elimäellä ilakoitiin, Ummeljoella ei maanantaisen valtuuston päätöksen jälkeen — "Tämä oli suuri isku Ummeljoen kylälle"

Valkealassa oltiin tyytyväisiä päätökseen. Koulun rakentamista pitäisi kuitenkin vanhempainyhdistyksen puheenjohtajan Päivi Parkkosen mukaan jouduttaa.

Katja Juurikko

Ummeljoen koulu on yksi häviäjistä.
Ummeljoen koulu on yksi häviäjistä.

Valtuuston maanantainen kouluverkkopäätös oli Valkealassa mieleinen.

— Se mahdollistaa uuden koulun suunnittelun ja rakentamisen etenemisen. Toivottavasti alkuun päästäisiin mahdollisimman pian, koska tälle alueelle koulu tarvitaan, Kirkonkylän vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Päivi Parkkonen sanoo.

Parkkosen mukaan väistötiloja toista vuotta käyttävien lasten kannalta olisi tärkeää, että koulu saataisiin mahdollisimman pian. Rakentamisen on määrä alkaa vuonna 2020.

— Nopeampaan ei ilmeisesti kyetä. Lasten takia toivomme, että väliaikaisratkaisusta päästäisiin nopeasti ohi.

"Päätös oli järkytys"

— Olen hyvin järkyttynyt ja pettynyt Ummeljoen koulun puolesta, Ummeljoen koulun vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Sari Kopra sanoo.

Ummeljoen kylälle päätös on hänen mielestään suuri isku.

— Nyt pitää rehellisyyden nimissä poistaa kaupunkistrategiasta kaikki kylien elinvoimaisuuteen liittyvät löpinät. Ne eivät merkitse mitään tässä kaupungissa.

Jussi Lopperi

Elimäen yhtenäiskoulu säilyy kouluverkossa.
Elimäen yhtenäiskoulu säilyy kouluverkossa.

Elimäellä musta varjo lukion yllä

Elimäellä oli aihetta juhlaan maanantaisen valtuuston päätöksen jälkeen. Päätös antaa Elimäellä työ- ja kehittämisrauhan kouluille, Elimäen Vanhemmat ry:n puheenjohtaja Sonja Sihvola sanoo.

— Hetken lepotauko tuli. Tällaista päätöstä Elimäellä toivottiin.

Sihvolan mukaan lukioverkon mahdollinen supistaminen tuo pienen mustan varjon Elimäen ylle.

— Silti olemme aidosti onnellisia tästä päätöksestä.

Luetuimmat