Sunnuntain pesäpallo-ottelun katsojalla todettu tartuttavassa vaiheessa ollut koronavirus – Koronavirusta kantanut katsoja istui B-katsomossa ja liikkui alueella muuallakin

Kirjokiven kartano on suljettu varotoimenpiteenä kouluratsastuksen SM-kisoissa ilmenneen koronavirustartunnan vuoksi.

Jussi Lopperi

KPL-Sotkamo -ottelua seuranneella katsojalla on todettu koronavirustartunta. Kymsoten mukaan koronavirusta kantanut henkilö oli sunnuntaina tartuttavassa vaiheessa.
KPL-Sotkamo -ottelua seuranneella katsojalla on todettu koronavirustartunta. Kymsoten mukaan koronavirusta kantanut henkilö oli sunnuntaina tartuttavassa vaiheessa.

Kouvolan pesäpallostadionilla sunnuntaina Superpesis-finaalia seuranneella katsojalla on todettu koronavirustartunta. Kymsoten mukaan henkilö oli ottelua seuratessaan koronavirusta tartuttavassa vaiheessa.

Katsoja seurasi Superpesiksen KPL-Sotkamo 2. finaaliottelua B-katsomossa. Hän oli liikkunut alueella muuallakin, Kymsote tiedottaa.

Kymsotesta ohjeistetaan yleisössä olleita tarkkailemaan itsessään mahdollisia koronaviruksen oireita. Testeihin on hakeuduttava lievimmissäkin oireissa.

– Yleisötapahtumissa jokaisen on erittäin tärkeä noudattaa hygieniaohjeita eli hyvää käsihygieniaa ja vähintään metrin turvavälejä, infektiotautien ylilääkäri Risto Pietikäinen sanoo.

Pietikäinen listaa koronavirustartunnan oireita. Näitä ovat väsymys, päänsärky, nuha, yskä, kuume, vatsakipu sekä oksennustauti tai ripulia. Jos tällaisia oireita ilmenee, henkilön tulee hakeutua viipymättä koronavirustestiin.

Kymenlaaksossa koronavirustestiin pääsee Omaolo.fi -palvelun kautta tai soittamalla omalle terveysasemalle tai päivystysavun numeroon 116 117.

Koronavirustartunta myös ratsastuskisoissa lähellä Kouvolan rajaa

Hevosurheilu-lehden mukaan kouluratsastuksen SM-kisoissa Nurmaalla Mäntyharjulla on myös liikkunut koronavirusta kantanut henkilö. Nurmaa sijaitsee lähellä Kouvolan rajaa ja Voikoskea. Kilpailussa on ollut mukana katsojia myös Kouvolasta.

Lehden mukaan SM-kisoissa kahtena päivänä olleella nuorella naisella on todettu koronavirustartunta. Naisella on puhelimessaan koronavilkku-sovellus. Hän hakeutui testeihin, kun sovellus ilmoitti mahdollisesta altistumisesta.

Nainen hakeutui maanantaina koronatestiin ja sai positiivisen tuloksen jo samana iltana. Positiivisen koronavirustuloksen saanut henkilö on ratsastaja. Hänen kotitallinsa on Hevosurheilu-lehden mukaan Helsingissä.

Pitäjänuutisten mukaan terveysviranomaiset selvittävät korona-altistuksen laajuutta. Tapahtumaa järjestämässä olleen yrityksen Woikoski Feelingin kehitysjohtaja Sari Palmbergin mukaan positiivisen testituloksen saanut henkilö oli yksi tapahtuman 160 kilpailijasta.

Kilpailija ruokaili perjantaina alueen ravintolassa. Palmberg kertoo Pitäjänuutisille, että ravintolassa ei ollut tuolloin ruuhkaa.

Kirjokiven kartano Vuohijärvellä suljettu varotoimenpiteenä

Woikoski Feeling on keskeyttänyt matkailuliiketoiminnan toistaiseksi. Keskeytys tehtiin saman tien kahdeksi viikoksi, kun tieto kilpailijan koronatartunnasta tuli.

WHD Gårdissa Mäntyharjulla ja Kirjokiven kartanolla Vuohijärvellä työskentelee yhteensä 10 työntekijää.

– Kaikki työntekijämme on ohjattu koronatesteihin ja omaehtoisiin karanteeneihin kahdeksi viikoksi. Toimimme varman päälle, kuten keväälläkin, Palmberg kertoo Pitäjänuutisille.

Muokattu uutista klo 16.18. Lisätty tieto Voikoskella ratsastuksen SM-kisoissa olleella henkilöllä todetusta koronavirustartunnasta.

Lisätty tietoa Mäntyharjun koronatapauksesta klo 17.50, klo 18.54 ja 21.08.