Kymsote kehottaa välttämään matkustamista Kymenlaaksosta Uudellemaalle ja Päijät-Hämeeseen – Alkava pikkujouluviikonloppu huolestuttaa johtavia lääkäreitä: "Pysykää kotipiirissä"

Katja Juurikko

Matkustamista Uudellemaalle ja Päijät-Hämeeseen pyydetään välttämään. Arkistokuvaa Kouvolan Matkakeskukselta.
Matkustamista Uudellemaalle ja Päijät-Hämeeseen pyydetään välttämään. Arkistokuvaa Kouvolan Matkakeskukselta.

Kymenlaaksolaisia kehotetaan välttämään matkustamista Uudellemaalle ja Päijät-Hämeeseen. Näin kehottaa Kymenlaakson sote-kuntayhtymä Kymsote.

Kymenlaaksossa todettiin perjantaina 12 uutta koronavirustartuntaa, joista kuusi Kouvolassa, neljä Kotkassa ja kaksi Virolahdella. Kymsoten mukaan positiivisen näytteen antaneista puolet olivat jo karanteenissa ja liittyvät aiempiin tartuntoihin. Yksi selkeä suunta tartuntojen lähteeksi on kontaktit Uudellemaalle.

Kymsote kehottaa edelleen kymenlaaksolaisia harkitsemaan tarkoin matkustamista. Kymsoten tiedotteessa mainitaan erikseen, että on syytä välttää matkustelua hiihtokeskuksiin ja itärajan yli.

Lisäksi kymenlaaksolaisia kehotetaan välttämään matkustamista leviämisvaiheessa oleviin maakuntiin Uudellemaalle ja Päijät-Hämeeseen. Samoin vierailuja leviämisvaiheen alueilta Kymenlaaksoon tulisi välttää. Pääkaupunkiseutu on Kymosten mukaan yksi selvä suunta, josta altistuksia tulee ja käydään hakemassa.

– Muutenkin kehotamme kymenlaaksolaisia pysyttelemään kotipiirissä, esittävät johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa ja tartuntatautien ylilääkäri Risto Pietikäinen tiedotteessa.

Kymsote on huolissaan alkavasta viikonlopusta ja pikkujoulujen viettämisestä. Kymsote vetoaa, että koronaviruksen kiihtymisvaiheessa jokaisen kymenlaaksolaisen on syytä toimia vastuullisesti: noudattaa perusohjeita käsi- ja yskimishygieniasta, maskin käytöstä ja turvaväleistä, hakeutua pienissäkin oireissa koronavirustestiin sekä noudattaa alueellisia suosituksia .

– Tarvitaan jokaisen kymenlaaksolaisen vastuullista toimintaa, että voidaan estää koronaviruksen leviämistä, Mäntymaa muistuttaa tiedotteessa.

–  Annamme vahvan suosituksen viettää tuleva viikonloppu ja pikkujouluaika omassa kotipiirissä ja kotiväen kanssa.

Lue kaikki Kouvolan Sanomien koronavirusta koskevat uutiset täältä.