Kouvolalainen malli Emmi Suuronen tarjosi apuaan kerrostalonsa vanhuksille – Kaupunki avaa maanantaina puhelinpalvelun riskiryhmiin kuuluville

Jussi Lopperi

Emmi Suuronen kehottaa muitakin auttamaan lähipiirinsä riskiryhmiin kuuluvia.
Emmi Suuronen kehottaa muitakin auttamaan lähipiirinsä riskiryhmiin kuuluvia.

Kouvolalainen malli ja Miss Suomi 2019 -finalisti Emmi Suuronen jakoi viime tiistaina kerrostalonsa jokaiseen asuntoon lapun, jossa hän kertoi tarjoavansa apua koronavirustilanteesta kärsiville kaupassa tai apteekissa käyntiin.

– Luin iltapäivälehdistä tällaisesta tempauksesta ja päätin kantaa korteni kekoon. Talossa asuu paljon vanhoja ihmisiä. Olen saanut heiltä jo viestejä ja kiitoksia. Vielä ei ole tullut avunpyyntöjä, Suuronen sanoo.

Hän kannustaa kouvolalaisia puhaltamaan yhteen hiileen vaikeassa tilanteessa. Myös Suurosen oma arki on muuttunut. Päätyö Kreaten työmaainsinöörinä jatkuu, mutta mallintyöt ovat loppuneet koronavirustilanteen takia.

– En voi käydä tapaamassa myöskään isovanhempia. Yritän myös välttää ihmisjoukkoja mahdollisimman paljon.

Myös muiden muassa kouvolalainen Anniina Ijäs ilmoitti viime viikolla Facebookissa tarjoavansa apua sitä tarvitseville. Hän lähetti maanantaina Positiivisten ihmisten Kouvola -ryhmään viestin ja kertoi voivansa hoitaa esimerkiksi kauppaostoksia.

Kouvolan kaupunki aloittaa oman apupalvelunsa maanantaina 23. maaliskuuta. Kaupungin kokoamat vapaaehtoiset auttavat kouvolalaisia yli 70-vuotiaita ja riskiryhmiin kuuluvia kauppa- ja apteekkiasioinnissa. Kaupunki tiedotti asiasta torstaina 19. maaliskuuta.

Apua tarvitsevat voivat soittaa päivystyspuhelimeen 020 615 5299. Yhteyttä voi ottaa maanantaista torstaihin kello 9–12.

Palvelu toimii myös sähköpostitse osoitteissa yhteisotyo@kouvola.fi ja osallisuus.kouvola@kouvola.fi.

– Osa vapaaehtoisista on jo ollut mukana muussa kaupungin toiminnassa. Uusilta varmistamme keskusteluilla, että henkilöt ovat luotettavia ja toimintaan soveltuvia, hyvinvointijohtaja Arja Kumpu sanoo.

Suomen hallitus on kehottanut yli 70-vuotiaita välttämään väkijoukkoja ja liikkumista kodin ulkopuolella koronaviruksen tartuntariskin takia.