Vanhempien viimeinen hätähuuto lomautuksia vastaan — Mielenilmaisulla kaupungintalon edessä vedotaan lasten turvallisuuteen

Vanhemmat kokoavat rivinsä maanantaina kello 11—12 ennen valtuuston kokousta.

Klaus Elfving

Kaupungintalon edessä on järjestetty usein mielenilmaisuja.
Keväällä 2012 puolustettiin lähikouluja.
Kaupungintalon edessä on järjestetty usein mielenilmaisuja. Keväällä 2012 puolustettiin lähikouluja.

Opettajien ammattijärjestön OAJ:n Kouvolan paikallisyhdistys tukee vanhempainyhdistyksien järjestämää mielenosoitusta. Mielenosoitus järjestetään Kouvolan kaupungintalon edessä maanantaina 9.12. ennen kaupunginvaltuuston kokousta.

Syynä on kaupungin henkilöstölle suunniteltu kolmen viikon lomautus, joka koskisi myös opettajia.

— Menemme kaupungintalon eteen kello 11—12 välillä, koska kello 12 alkaa valtuuston kokous, Vahteron vanhempaintoimikunnan jäsen Emmi Väkevä-Henttu sanoo.

OAJ:n paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Olli-Pekka Hakkarainen toteaa, että muistissa ovat vielä vuoden 2013 lomautukset.

— Todennäköinen vaihtoehto on aiempien lomautusten tapaan vaihtovuoroinen toteutus. Käytännössä päiväkoteja ja kouluja pyöritetään silloin kuusi viikkoa vajaalla henkilökunnalla. Myös ennakkosuunnittelu ja valmistelu sekä tilanteen normalisoiminen ja menetetyn opetuksen kiinnisaaminen vievät aikaa, Hakkarainen sanoo tiedotteessa.

"Vuonna 2013 moni vanhempi otti lapsen pois koulusta"

Vanhempaintoimikuntien saaminen lyhyellä varoitusajalla on Emmi Väkevä-Hentun mukaan haaste.

— Miten laaja mielenilmaisu tulee olemaan, en osaa sanoa. Ajankohta on hankala, koska silloin on koulu- ja työpäivä. Tänään olemme alkaneet haalimaan porukkaa paikalle.

Tapahtumasta on ilmoitettu poliisille.

— Maanantaina kaupungintalon edessä on mahdollisesti porukkaa kylttien ja esitteiden kanssa. Monet ovat vastanneet, että he eivät pääse osallistumaan ajankohdan takia.

Väkevä-Henttu sanoo ymmärtävänsä myös päättäjiä, koska tilanne on hankala.

— Lasten turvallisuuden takia olisi tärkeää, ettei lomautus toteudu. Vuonna 2013 moni vanhempi otti lapsen pois koulusta.

Olli-Pekka Hakkarainen muistuttaa, että kyse on kaupungin suurimmasta henkilöryhmästä.

— Kouvolan kaupungin henkilöstöstä suuri osa eli 59 prosenttia on opettajia. Ei ole oikein, että jo moneen kertaan tiukalle puristettua henkilöstöä rangaistaan edelleen ja me joudumme yhdessä lasten ja nuorten kanssa tämän kurjuuden jatkokertomuksen maksumiehiksi.

Juttua korjattu 8.12. kello 22: korjattu tieto, etä OAJ ei kuulu mielenilmauksen järjestäjiin.