Kouvottaret hankki kolme uutta pelaajaa — joukkueessa jo kaksi Ulriikka-nimistä Vimpelin kasvattia, Veera Välimaan puoliso siirtyi aiemmin KooKoohon

Jussi Lopperi

Kouvottarissa pelaa ensi kaudella kaksi Ulriikkaa, joiden kasvattajaseura on Vimpelin Veto. Kuvassa kouvolalaisseuran kanssa jo aiemmin jatkosopimuksen tehnyt Ulriikka Nuolikoski.

Kouvottaret on kasvattanut ensi kauden sopimuspelaajiensa määrän jo yhdeksään naisten Korisliigassa.

Kouvolalaisseura teki viikon aikana kolme uutta hankintaa, kun Ulriikka Latvala, Veera Välimaa ja Iida Ahvenainen siirtyvät Kouvottariin yksivuotisilla sopimuksilla.

173-senttinen takamies Latvala, 22, tulee Kouvolaan kasvattajaseurastaan Vimpelin Vedosta, jossa juuret ovat myös Kouvottarissa jatkavalla toisella takamiehellä Ulriikka Nuolikoskella, 24. Vedon lisäksi Latvala on pelannut Korisliigaa Äänekosken Huimassa, jossa hän otti Suomen cupissa hopeaa 2013. Ensi kausi on nuorten maajoukkueissa 26 ottelua pelanneelle Latvalalle kuudes pääsarjatasolla.

182-senttinen laituri Välimaa, 21, tulee Kouvolaan jääkiekkoilijamiehensä kanssa. Puolustaja Ville Järvinen siirtyi Ilveksestä KooKoohon, ja pariskunta on jo muuttanut Kouvolaan. Välimaa pelasi viime kaudella 1. divisioonaa BC Nokiassa. 47 nuorten maaottelussa esiintyneellä Välimaalla on edustanut myös Tampereen Pyrintöä ja kasvattajaseuraansa Raholan Pyrkivää.

KTP:n kasvatti Ahvenainen, 20, palasi kesken viime kauden Yhdysvalloista Ionan yliopistosta Korisliigaan ja Peli-Karhuihin. 177-senttisellä takamiehellä on Suomesta finaalikokemusta, kun hän saavutti PeKassa SM-hopeaa 2014.

Uuden kolmikon lisäksi Kouvottarissa pelaavat ensi kaudella Roosa Frimodig, Kaisa Lind, Ulriikka Nuolikoski, Elina Mikkola, Jasmine Joyner, ja Alexis Gassion.

Tapio Ahlroth

Tapio Ahlroth

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.