Ruuan verkkokaupasta on saatu hyviä kokemuksia K-ryhmässä, nyt myös S-ryhmä aloittaa kauppakassipalvelun — Ostosten etukäteistilaus ja kotiinkanto alkaa ensimmäisenä Kouvolan Prismassa

Mika Strandén

Kouvolassa ruokaostosten tekemisestä verkossa on saatu hyviä kokemuksia K-supermarketeissa. Nyt myös S-ryhmä avaa oman kauppakassipalvelunsa.
Kouvolassa ruokaostosten tekemisestä verkossa on saatu hyviä kokemuksia K-supermarketeissa. Nyt myös S-ryhmä avaa oman kauppakassipalvelunsa.

S-ryhmä aloittaa etukäteen tilattavien ostosten Kauppakassipalvelun huhtikuun puolivälissä Kouvolassa. Kymen Seudun Osuuskaupan alueella ensimmäisenä palvelu otetaan käyttöön Kouvolan Prismassa.

Kauppakassipalvelussa ostokset tilataan Foodie-verkkokaupan kautta. Ne voi joko noutaa Prisman aulatilassa olevasta noutopisteestä tai tilata suoraan kotiovelle.
Arkisin jätettävässä tilauksessa voi valita kätevästi kolme eri aikaikkunaa, jolloin tuotteet ovat valmiina noudettavissa. Lauantaisin aikaikkunoita on yksi.

Kotiinkuljetuksen valitsemalla, ostokset tuodaan kotiovelle joko iltapäivällä tai illalla.

— Kauppakassipalvelua on toivottu. Palvelulla helpotetaan asiakkaan arkea, koska ruuat voi tilata helposti vaikkapa työpäivän lomassa ja noutaa kotimatkalla, KSO:n kaupallinen johtaja Ari Hyytiä sanoo.

Kotiinkuljetuspalvelu toimii kymmenen kilometrin säteellä Kouvolan Prismasta. Noutopisteestä haettaessa hinta vaihtelee alle viidestä eurosta vajaaseen seitsemään euroon. Kotiinkuljetuksen hinta on edullisimmillaan hieman alle 12 euroa.

Palvelua kiitettiin varsinkin talven huonon säiden aikaan

Kuusankosken K- Supermarket Koskituulessa ruuan verkkokaupasta on saatu hyviä kokemuksia, kertoo kauppias Mikael Virtanen.

— Tämä on hyvä lisäpalvelu. Pystymme palvelemaan ikäihmisiä kotiin. Varsinkin talvella huonon sään aikana ruokaostosten kotiinkuljetus oli suuri helpotus monelle asiakkaalle.

Virtasen mukaan verkkokaupan palveluja hyödyntävät ikäihmisten ohella etenkin kiireiset lapsiperheet.

Koskituulella ruokaostosten kotiinkuljetusta käyttää säännöllisesti noin 30 asiakasta. Kotiinkuljetusalueet on määritelty postinumeroittain. Virtasen mukaan ruokaostoksia toimitetaan lähes 30 kilometrin päähän.

— Meillä on myös palvelu, jossa keräämme asiakkaan ostokset ja toimitamme ne hänelle parkkipaikalla autoon. Säännöllisiä tilaajia kymmenkunta.

Kouvolassa kotiinkuljetuksia on noutopalvelua enemmän

Ruuan verkkokaupan suosio on ollut hyvä myös Kouvolan keskustassa K-Supermarket Valtarissa. Viikossa verkkokauppa-asiakkaita on keskimäärin noin 150. Verkkokauppapalvelu on ollut käytössä Valtarissa noin vuoden.

— Kuvittelimme aluksi, että noutopalvelut olisivat suositumpia, mutta kotiinkuljetuksia onkin nyt enemmän, kauppias Tero Turkia kertoo.

Verkkokauppaa käyttävät kaikenikäiset asiakkaat. Kotiinkuljetukset ulottuvat likimain koko Kouvolan alueelle, Jaalan keskustaan ja Kausalaan saakka. Noutopalvelu on etenkin työssäkäyvien suosiossa.

— Palvelun ottaneet ovat sitä kiitelleet. Ehkä alkuun jotkut ajattelivat, etteivät kehtaa tilata verkosta laiskaksi leimautumisen pelossa. Monissa lapsiperheissä aika on kuitenkin niin kortilla, että arkea saadaan helpotettua tällä tavalla.

Verkkokauppaa on kiitelty myös siitä, että heräteostoksia tulee tehtyä vähemmän.

— Onneksi monissa perheissä tilaus laaditaan yhdessä lasten kanssa. Saadaan viikonloppukarkitkin samaan kyytiin, Turkia naurahtaa.

Kotiinkuljetuksen hinta on sekä Valtarissa että Koskituulessa 12,90 euroa sisältäen keräyksen ja toimituksen. Ostosten kerääminen valmiiksi asiakkaalle maksaa 6,90 euroa.

Luetuimmat