Kouvolassa näytetään elokuvia kokeneille

Hampstedt-elokuvan pääosissa nähdään Diane Keaton ja Brendan Gleeson.

Kuusankosken elokuvateatteri Studio 123:ssa aletaan esittää iltapäivisin elokuvia varttuneille. Teatteripäällikkö Elise Brandt kertoo, että sarjassa näytetään etupäässä draamaa. Pyrkimyksenä on näyttää myös tavallista enemmän suomalaisia elokuvia.

— Tämä on suunnattu lähinnä eläkeläisille, mutta totta kai kuka tahansa voi tulla katsomaan niitä. Esitysaika osuu iltapäivää, mutta ei täältä ketään pois potkita. Näytämme päiväsaikaan laatuelokuvia aikuiseen makuun, Brandt sanoo.

Varttuneemmalle väelle kohdistetut elokuva alkavat 7. syyskuuta brittiläis-amerikkalaisella Hampstedt-elokuvalla, joka Brandt kuvailee romanttiseksi draamaksi. Seuraava elokuva on vuorossa 5. lokakuuta.

Silloin nähdään suomalainen Ikitie-draama, jonka pääosassa nähdään Tommi Korpela, Hannu-Pekka Björkman ja Sidse Babett Knudsen. Esitykset alkavat joka kuukauden ensimmäisenä torstaina kello 13. Pääsymaksulla saa myös kahvit.

Elokuvia markkinoidaan Hopetähti-sarjana. Kouvolassa ollaan liikkeellä ensimmäistä kertaa, mutta elokuvakäytäntöä on kokeiltu muuallakin Suomessa.

— Olin ajatellut tällaista jo itsekin, mutta nyt aloite tuli paikalliselta eläkeläisjärjestöltä, Brandt kertoo.

Hänen mukaansa elokuvateatteri tarjoaa paitsi elokuvataidetta myös mainion kohtaamispaikan, joita varttuneemmalla kansanosalla ei koskaan ole liikaa. | Matti Tieaho