Koronatartuntoja Eskolanmäen koulussa ja Kouvottarien pelissä – Lue kooste maanantain koronauutisista

Yksi Eskolanmäen koululuokka ja lapsia opettaneet opettajat on asetettu karanteeniin.

Moises Garibay

Eskolanmäen koulussa opiskeleva koululainen on saanut koronavirustestistä positiivisen testituloksen. Kuvituskuva.
Eskolanmäen koulussa opiskeleva koululainen on saanut koronavirustestistä positiivisen testituloksen. Kuvituskuva.

Koronavirustartunnat koskettivat viikon alussa Kouvolaa niin koulumaailmassa kuin urheilun parissa. Kokosimme maanantain koronauutiset tähän.

Eskolanmäen koulua käyvällä oppilaalla on todettu koronavirustartunta, tiedottivat Kouvolan kaupunki ja Kymsote.

Yksi koululuokka ja luokkaa opettaneet opettajat on asetettu karanteeniin. Kymsote on suoraan yhteydessä altistuneisiin. Henkilöiden yksityisyyden suojelemiseksi Kymsote ei anna tarkempia tietoja.

Koulun rehtori on tiedottanut koulun oppilaita, vanhempia ja opettajia. Kouvolassa vietetään parhaillaan koulujen syyslomaviikkoa

Kaupungin tiedotteen mukaan altistuneiden oppilaiden ja opettajien viimeinen karanteenipäivä on sunnuntai 25. lokakuuta. Tämän jälkeen he voivat palata normaaliin koulutyöhön, jos karanteenin aikana ei ole tullut oireita.

KooKoon vieraspeli siirtyy

Kouvolan KooKoon keskiviikkoinen vieraspeli Kuopion KalPaa vastaan siirtyy pelattavaksi myöhemmin tulevaisuuteen.

Siirto johtuu Oulun Kärppien joukkueessa todetuista kahdesta koronavirustartunnasta. Sen takia 13 KalPan pelaajan katsotaan altistuneen viime perjantain KalPa–Kärpät-ottelussa, jonka KalPa voitti 5–1.

Kärppien joukkueen karanteenia on pidennetty ensi viikon maanantaihin 26. lokakuuta asti.

Liiga tiedotti asiasta maanantaina iltapäivällä seuraavaa: "Kärppien liigajoukkueen jäsenellä todettiin koronavirustartunta perjantaina 16.10., jonka jälkeen joukkue asetettiin karanteeniin 24.10. asti. Joukkueen jäsenille tehtiin koronavirustestit viikonlopun aikana. Testien tuloksena löytyi myös toinen koronavirustartunta, jonka johdosta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri pidensi joukkueen karanteenia 26.10. asti".

Kärpät pelasi KalPaa vastaan Kuopiossa perjantaina. Toinen tartunnan saanut pelaaja oli joukkueen mukana Kuopiossa. Liiga selvitti pelaajien paikannusjärjestelmä Wisehockeyn datan avulla tartunnan saaneen pelaajan liikkeet ottelun aikana. Tämän tiedon perusteella Pohjois-Savon Sairaanhoitopiiri katsoi vain 13 KalPan pelaajan altistuneen koronavirukselle, ja asetti heidät karanteeniin 26.10. asti.

Joukkueen toimintaa ei kokonaan keskeytetä, mutta KalPan pelaajamäärä ei riitä otteluiden pelaamiseen.

Yllä mainituista syistä johtuen seuraavat ottelut siirtyvät myöhempään ajankohtaan: KalPa–KooKoo (21.10), KalPa–SaiPa (23.10) ja Kärpät–KalPa (24.10).

Liiga ja joukkueet ilmoittavat siirtyneiden otteluiden uudet ottelupäivät myöhemmin.

KooKoo pelaa seuraavaksi perjantaina ja lauantaina, kun se kohtaa peräkkäisinä päivinä Mikkelin Jukurit. Perjantaina pelataan Sumulaaksossa ja lauantaina Mikkelissä.

Katsojalla korona Kouvottarien pelissä

Peli-Karhujen ja Kouvottarien välisessä koripallo-ottelussa katsomossa istuneella henkilöllä on todettu koronavirustartunta.

Ottelu pelattiin viime torstaina Steveco Areenalla Kotkassa. Naisten korisliigan verkkosivujen mukaan ottelussa oli paikalla 242 katsojaa.

Infektiotautien ylilääkäri Risto Pietikäinen ohjeistaa Kymsoten julkaisemassa tiedotteessa ottelussa paikalla olleita tarkkailemaan mahdollisia koronaviruksen oireita ja hakeutumaan testeihin lievissäkin oireissa.

Testeihin on hakeuduttava, mikäli ottelussa paikalla olleella henkilöllä ilmenee väsymystä, päänsärkyä, nuhaa, yskää, kuumetta, vatsakipua, oksennusta tai ripulia.

Kymenlaaksossa hoitoon hakeudutaan ottamalla yhteyttä omalle terveysasemalle, päivystysavun numeroon 116 117 tai verkossa Omaolo.fi -palvelun kautta.

Karjalan prikaatissa kahdeksan tartuntaa

Karjalan prikaatin varusmiehillä on todettu lokakuun aikana kahdeksan koronavirustartuntaa. Esikuntapäällikkö, everstiluutnantti Juhana Skytän mukaan tartunnat ovat lähtöisin yhdestä varusmiehestä.

Varusmiehellä todettiin tartunta 9. lokakuuta. Hän oli altistunut virukselle lomallaan 7. lokakuuta. Varusmiehen kanssa majoittuneet ja samassa lomakuljetusbussissa matkustaneet kartoitettiin ja asetettiin erilleen muista.

Altistuneita oli 40, joista tartunta todettiin 7:llä samassa tilassa majoittuneella. Sairastuneet ovat hoidossa Vekaranjärven varuskunnan terveysasemalla. Heidän oireensa ovat lieviä.

Karjalan prikaatissa oli keväällä kaksi tartuntatapausta, joten yhteismäärä nousee kymmeneen. Kaikki sairastuneet ovat olleet varusmiehiä.

Katja Juurikko

Karjalan prikaatissa vannottiin elokuussa sotilasvala ja annettiin sotilasvakuutus ilman yleisöä koronaepidemia vuoksi. Arkistokuva.
Karjalan prikaatissa vannottiin elokuussa sotilasvala ja annettiin sotilasvakuutus ilman yleisöä koronaepidemia vuoksi. Arkistokuva.

Kaikkiaan puolustusvoimissa on ollut 87 koronavirustartuntaa, joista 51 varusmiehillä ja 36 kantahenkilökunnalla. Viimeksi kuluneiden kahden viikon aikana on todettu 20 varusmiesten ja 3 kantahenkilökunnan tartuntaa.

Eniten varusmiesten tartuntoja on ollut Kaartin jääkärirykmentissä Helsingissä, jossa tapauksia on 11. Karjalan prikaati on kymmenellä tapauksellaan toisena.

Pääesikunnan tietojen mukaan noin 30 henkilöä on tällä hetkellä sairaana. Useimmat varusmiehet ovat saaneet tartunnan lomajaksolla.

Sairastuneet varusmiehet tilastoidaan kotipaikkansa perusteella. Kymsoten tilastoissa näkyvät siis vain kymenlaaksolaiset varusmiehet.

Karjalan prikaatissa on keväästä asti noudatettu kolmen osaston käytäntöä. Varusmiehet on jaettu osastoihin, jotka eivät kohtaa toisiaan palveluksen aikana. Yksi osasto on kulloinkin kasarmilla, yksi maastossa ja yksi lomalla. Vaihto tehdään kahden viikon välein.

Juhana Skyttä kertoo, että tilannetta seurataan jatkuvasti ja varotoimia lisätään tarvittaessa.

– Esimerkiksi liikuntatilojen käyttöä on rajoitettu niin, että vapaajaksolla olleet eivät saa käyttää niitä viikko paluunsa jälkeen. Sisätiloissa olevissa koulutustapahtumissa käytetään kasvomaskeja.

Kolme uutta tartuntaa Kouvolassa

Kouvolassa on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n tilastojen mukaan todettu sunnuntain jälkeen kolme uutta koronavirustartuntaa. Varmistettuja tapauksia on nyt yhteensä 50.

Kymsoten mukaan sen alueella on havaittu yhteensä 112 tartuntaa. Kukaan potilaista ei tällä hetkellä ole sairaalahoidossa. Viime viikon aikana Kymsotessa tutkittiin noin 1 500 näytettä. Koko maassa on nyt THL:n mukaan varmistettu 13 555 tartuntaa. Uusia tapauksia on tullut sunnuntain jälkeen 131.

Koko maassa on nyt THL:n mukaan varmistettu 13 555 tartuntaa. Uusia tapauksia on tullut sunnuntain jälkeen 131.

Suomessa ei ole raportoitu uusia koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyviä kuolemantapauksia, kertoi THL maanantaina. Tautiin liittyviä kuolemia on Suomessa raportoitu yhteensä 351.

THL:n mukaan sairaalahoidossa oli maanantaina 62 ihmistä, joista seitsemän tehohoidossa.

Sairaalassa olevien määrä on kasvanut perjantaista kuudella. Tehohoidossa on nyt yksi potilas enemmän kuin perjantaina.

Luetuimmat