Nyt se on virallista: Tornionmäen koulu on Sarkolan koululaisten tuleva kotipesä

Sarkolan koulun sisäilmaevakko pakotti etsimään myös uuden äänestyspaikan kevään vaaleihin. Vaalipäivänä Eskolanmäen äänestysalueelta suunnataan Kouvolan Aikuiskoulutuskeskukseen.

Jussi Lopperi

Tornionmäen koulussa on kaksi erillistä välituntipihaa.
Tornionmäen koulussa on kaksi erillistä välituntipihaa.

Sarkolan koulu siirtyy väistötiloihin Tornionmäen kouluun niin pian kuin mahdollista. Kouvolan kaupunginhallitus hyväksyi väistösuunnitelman maanantaina.

Muuton syynä on Sarkolan koulun sisäilmaongelma, joka paheni nopeasti viime syksynä. Rakennusta ei pidetä enää turvallisena oppimisympäristönä.

Tornionmäessä tarvitaan tilat 14 opetusryhmän kotiluokalle ja kaksi aineopetuksen luokkaa. Lisäksi tilaa pitää olla liikuntaan, ruokailuun, turvalliseen välituntiaikaan ja oppilashuollon henkilöstölle. Koulun henkilökunta tarvitsee myös työ- ja sosiaalitilat.

Muutostyöt kestävät pari kuukautta

Kouvolan toimitilajohtaja Juha Jormanainen arvioi aiemmin tammikuussa, että Tornionmäen koulun muutostyöt kestävät vähintään pari kuukautta.

Esimerkiksi käyttämättömien ulkovessojen kuivuneet valurautaviemärit pitää painehuuhdella ja sisätiloja siistiä. Koulussa pitää myös myös rakentaa sähköliitoksia ja uusia keittiössä pesulinja.

Kaupunki järjestää oppilaille kuljetuksen väistötiloihin. Sarkolan koulussa opiskelee 265 oppilasta. Henkilöstöä on noin 35.

Sarkolan koulun väistösuunnitelmista päätti poikkeuksellisesti kaupunginhallitus. Tämä johtuu siitä, että Kouvolan uusi kasvatus- ja opetuslautakunta voi pitää päätösvaltaisia kokouksia vasta sen jälkeen, kun valtuusto on valinnut lautakunnan jäsenet.

Valtuusto päättää lautakunnan asettamisesta 4. helmikuuta.

Vaalipäivänä suuntana Taitajantie

Sarkolan koulun sulkeminen vaikuttaa myös eduskunta- ja europarlamenttivaaleissa äänestämiseen. Sarkolan koulu on ollut vaalipäivinä Eskolanmäen äänestysalueen äänestyspaikka.

Kaupunginhallitus nimesi uudeksi äänestyspaikaksi Taitajantie 2:ssa sijaitsevan Kouvolan Aikuiskoulutuskeskuksen.