Iitti purkaa homeisen Metsämyyrän päiväkodin ensi vuonna — Kunnan päivähoitotilanne tasaantui, kun lapset siirrettiin terveyskeskukseen

Luonto- ja liikuntapainotteinen uusi Pikku-Vieteri valmistuu ensi vuoden heinäkuussa.

Jussi Lopperi

Metsämyyrän päiväkoti katoaa Kausalan katukuvasta ensi vuoden aikana. Rakennuksen myyminen ei tullut kysymykseen ja kunta haluaa pitää tontin itsellään.
Metsämyyrän päiväkoti katoaa Kausalan katukuvasta ensi vuoden aikana. Rakennuksen myyminen ei tullut kysymykseen ja kunta haluaa pitää tontin itsellään.

Iitin kunta purkaa kosteuden ja homeen tuhoaman Metsämyyrän päiväkodin. Rakennus jätetään talveksi kylmilleen. Tekninen lautakunta esittää kunnanhallitukselle, että rakennus puretaan ensi vuonna ja sitä varten varataan rahaa.

Lasten päivähoidon tilanne on tasaantunut Iitissä siitä, kun Metsämyyrässä havaittiin viimeisiksi jääneet vesivahingot. Sen jälkeen päiväkoti tyhjennettiin ja lapset siirrettiin Iitin terveyskeskukseen. Samalla varhaiskasvatus luopui Anttilantiellä sijaitsevasta rivitalo-osakkeesta, mikä oli aiemmin päiväkodin väistötilana.

— Niille lapsille, jotka ovat tällä hetkellä päivähoitopaikkaa tarvinneet, paikka on löytynyt.

Iitissä jonottaa tällä hetkellä loppuvuodesta päivähoitopaikkaa seitsemän lasta. Päivähoidossa lapsia on yhteensä 255.

Viisi päiväkotia

Terveyskeskuksen vieressä toimii edelleen Kantarellin päiväkoti, Vuolenkoskella Nuppula ja Kausalan keskustassa vuorohoitopäiväkoti Vaahtera. Sen tilat on vuokrattu yksityiseltä. Iitin metsäeskari on hiihtomajalla. Se toimii Metsämyyrän alaisuudessa.

Tällä hetkellä Iitin ainoa päiväkodiksi rakennettu on Peltohiiri Kausalan keskustassa.

Kausalaan tulevan uuden Pikku-Vieterin päiväkodin perustukset on tekeillä Veteraanitien varrella. Päiväkodin on määrä valmistua ensi vuoden heinäkuun loppuun mennessä. Sinne tulee 260 päivähoitopaikkaa. Uudessa päiväkodissa teemoina ovat luonto, liikunta ja kestävä kehitys.

Kunta ehti panna myyntiin purettavan Metsämyyrän ulkoleikkivälineitä. Tekninen lautakunta päätti, että niiden tarve varmistetaan vielä uudestaan varhaiskasvatuksen henkilökunnalta. Jos välineille on tarvetta, ne jätetään myymättä.

Luetuimmat