Lahti on lähdössä mukaan Kymi Ringin osakkaaksi — Radan uskotaan tuovan lisää työpaikkoja Kouvolan ja Lahden seuduille

Lahden kaupunginhallitus esittää ratayhtiön osakkuutta valtuustolle.

Lumikki Haaja

Lahti on lähdössä mukaan Kymi Ringin toimintaan.
Lahti on lähdössä mukaan Kymi Ringin toimintaan.

Lahden kaupungin omistama Lahti Events on lähdössä kahdella miljoonalla eurolla Kymi Ring oy:n osakkaaksi. Tarkemmin sanottuna Kymi Ring oy:n osakkaaksi on lähdössä Lahden kaupungin tapahtumayhtiön KOKO Lahti oy:n tytäryhtiö Lahti Events oy.

Yrityksestä on tulossa Kymi Ringin päätapahtumajärjestäjä. Lahti Events myös omistaisi 12,5 prosenttia ratayhtiöstä. Lahti Events vastaisi alueen tapahtumien hausta, tapahtumabrändin luomisesta, materiaalien tuottamisesta sekä myynnistä ja markkinoinnista.

Lahden kaupunginhallitus päätti asiasta maanantai-iltana. Seuraavaksi asia etenee valtuuston päätettäväksi. Kaupunginvaltuusto käsittelee asiaa 13. toukokuuta.

Lahdessa kaupunginhallitus yksimielinen

Lahden kaupunginhallituksen puheenjohtajan Pekka Komun mukaan päätös oli yksimielinen. Komun mukaan kaupunginhallitus näkee Kymi Ringissä valtavan liiketoimintapotentiaalin.

— Tämä on harvinainen tilaisuus, jota ei voi ohittaa. Alueella aiotaan järjestää urheilutapahtumien lisäksi isoa konsertteja ja muita tapahtumia tulevaisuudessa.

Komu uskoo, että etenkin palvelu-, hotelli- ja majoitusalojen työpaikat tulevat lisääntymään tulevaisuudessa niin Kouvolan kuin Lahdenkin seudulla.

Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen on kaupunginhallituksen päätökseen tyytyväinen. Timosen mukaan Kymi Ring on enemmän kuin moottorirata, sen avulla saadaan vahvistettua Lahden tapahtumien infrastruktuuria.

— Hyvin toimiva rata-alue on koko Lahden ja lähialueiden etu.

Timosen mukaan Lahdessa on vahva ja laaja osaaminen isojen kansainvälistenkin tapahtumien järjestämisestä. Osaamista aiotaan hyödyntää Kymi Ringin alueella järjestettävissä tapahtumissa.

Lahden kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että valtuusto pääomittaa kahdella miljoonalla eurolla KOKO Lahti oy:tä. Tämän jälkeen yhtiö pääomittaa tytäryhtiö Lahti Eventsiä. Lisäksi kaupunginhallitus esittää Lahti Eventsin käyttöpääoman nostoa 500 000 euroon kaupungin sisäisen pankin toteuttamana limiittitilin nostona. Käyttöpääoma tarvitaan Kymi Ringin tapahtumatoiminnan käynnistämiseen.

Luetuimmat