Yleisö pääsee kurkistamaan kulisseihin Kouvolan teatterissa

Jussi Lopperi

Elina Ylisuvanto (edessä), Päivi Federley ja Veli-Matti Karén lupailevat hillittömän totista ja ehdottoman överiä lauluiltaa.
Elina Ylisuvanto (edessä), Päivi Federley ja Veli-Matti Karén lupailevat hillittömän totista ja ehdottoman överiä lauluiltaa.

Näyttelijät Elina Ylisuvanto ja Veli-Matti Karén sekä pianisti Päivi Federley ovat lyöneet hynttyyt yhteen.

Lopputuloksena on draamallinen lauluilta, jonka nimi on Balladeja ja paljastuksia. Se nähdään tällä viikolla kaksi kertaa Kouvolan teatterin pienellä näyttämöllä eli Klubilla.

Esitys koostuu 14 laulusta ja niiden väliin ripotelluista tositarinoista teatterin kulissien takaa. Lauluilta elää yleisön mukana, joten poikkeamat käsikirjoituksesta ovat mahdollisia.

— Meille saa jutella, ja baaritiskillä voi käydä vaikka kesken esityksen, Karén lupaa.

Esiintyjät kuvailevat lauluiltaa sanapareilla ”hillittömän totinen” ja ”ehdottoman överi”. Kaikki sävellykset ovat Karénin ja sanoitukset Anna-Leena Härkösen. Kolmannes kappaleista on sellaisia, joita ei ennen ole esitetty julkisesti.

Mitään varsinaista punaista lankaa esityksessä ei ole, ellei sitten se, että kolmikko on tarinankerronnan ja musisoinnin lomassa muka valmistautumassa tulevaan teatteriesitykseen.

Kuultavat tarinat ovat legendoja, joita Kouvolan teatterissa usein muistellaan. Usein kyse on hassuista sattumuksista kuten näyttämöltä myöhästymisestä tai rekvisiitasta, jota näyttelijä ei ole muistanut ottaa mukaan näyttämölle astuessaan.

Ylisuvanto, Karén ja Federley ovat tehneet paljon töitä yhdessä muun muassa Kouvolan teatterin musikaaleissa tai pareittain, mutta eivät koskaan aikaisemmin kolmistaan.

— Meidän energiamme sopivat hyvin yhteen. Ja hauskaa on ollut, kuvailee Päivi Federley.

Balladeja ja paljastuksia. Kouvolan teatterin Klubi 20.4. ja 21.4. kello 19.

Katariina Hakaniemi

Katariina Hakaniemi

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.