Karjalan prikaati johtaa joulukuun vaihteessa yli neljän tuhannen ihmisen taisteluharjoituksen – Harjoitus käydään pääosin Pahkajärven alueella

Keihäs 20 -nimiseen harjoitukseen osallistuu väkeä Puolustusvoimista ja Rajavartiolaitoksesta.

Katja Juurikko

Harjoitukseen osallistuu noin 4200 henkilöä. Arkistokuva.
Harjoitukseen osallistuu noin 4200 henkilöä. Arkistokuva.

Karjalan prikaati johtaa marras- ja joulukuun vaihteessa pidettävän Keihäs 20 -taisteluharjoituksen. Harjoitus järjestetään Mikkeli-Mäntyharju-Tuohikotti-Selänpää-Kouvola -alueella 27. marraskuuta ja 4. joulukuuta välisenä aikana.

Taisteluharjoituksen johtaa Karjalan prikaatin komentaja prikaatikenraali Jukka Jokinen, kerrotaan Maavoimien tiedotteessa. Johtajan apulaisena toimii majuri Timo Martikainen.

Taisteluharjoitukseen osallistuu noin 4200 henkilöä Puolustusvoimista ja Rajavartiolaitoksesta. Harjoitukseen osallistuu palkatun henkilökunnan lisäksi varusmiehiä ja reserviläisiä.

Marssien ajaksi toivotaan malttia liikenteeseen

Harjoituksen toiminnan pääpiste on Pahkajärven ja Selänpään välisellä alueella. Harjoitusjoukkojen keskitysmarssit alueelle toteutetaan pääosin 30. marraskuuta. Joukot liikkuvat Mäntyharjun kautta kohti Pahkajärveä.

Mäntyharjun taajaman alueelle ryhmittyy noin komppanian verran taistelijoita koko harjoituksen ajan. Harjoituksessa käytetään ampumatarvikkeita, jotka saattavat aiheuttaa melua.

Paluumarssit ajoittuvat nykyisten suunnitelmien mukaan pääosin perjantaille 4. joulukuuta.

– Marsseista tiedotetaan erikseen ja toivotaan kaikille malttia liikenteeseen, tiedotteessa sanotaan.

Keihäs 20 -harjoituksen teemana on puolustus- ja hyökkäystaistelu nopeassa tilannekehyksessä ja siihen liittyvä aselajien yhteistoiminta. Se harjoittaa ja testaa perustaistelumenetelmiä, taistelukestävyyttä, huolto- ja logistiikkaketjua ja joukkojen johtamista.