Poliisi jatkaa neljän tulipalon tutkintaa Kouvolassa: Jaalan tuhoisan navettapalon syttymissyytä ei tiedetä – Runkotien omakotitalon palon epäillään lähteneen grillistä

Moises Garibay

Aurantolantien varrella sijaitseva navetta paloi kokonaan ja 20 nautaa kuoli viime torstaiaamuna.
Aurantolantien varrella sijaitseva navetta paloi kokonaan ja 20 nautaa kuoli viime torstaiaamuna.

Jaalassa varhain viime torstaina syttyneen tuhoisan navettapalon syttymissyy ei ole selvillä. Tulipalosta ei ole toistaiseksi kirjattu rikosilmoitusta, rikoskomisario Mira Nieminen Kaakkois-Suomen poliisista sanoo.

– Tutkinnassa huomioimme erilaiset mahdollisuudet navetan syttymissyylle ja emmekä sulje pois mitään vaihtoehtoja, hän sanoo.

Poliisi jatkaa syttymissyyn tutkintaa. Palossa kuoli 20 nautaa. Navetta tuhoutui palossa kokonaan. Sen yhteydessä olleesta pihatosta tuhoutui kaksi kolmasosaa.

Vuolenkoskella Keisarintiellä toukokuun 18. päivänä sattuneessa tulipalossa kuoli 300 kania ja kaksi rakennusta tuhoutui. Niemisen mukaan myös Keisarintien palontutkinta on kesken. Poliisi ei ole vahvistanut palon syttymissyytä.

– Tutkimuksissa ei ole ilmennyt tässä vaiheessa mitään tahalliseen tai tuottamukselliseen toimintaan liittyvää. Asiassa ei voida sulkea pois mahdollista sähkövikaa.

Kouvolassa sattui kesällä kaksi tuhoisaa omakotitalopaloa. Runkotiellä omakotitalopalon tutkinta on niin ikään kesken eikä palon syttymissyy ole selvinnyt. Niemisen mukaan on mahdollista, että tuli on päässyt irti ja lähtenyt leviämään ruuanlaiton yhteydessä käytetystä grillistä.

Kouvolassa Aurantiellä sattuneen palon tutkinta on niin ikään avoin eikä syttymissyytä tiedetä. Palossa kuoli kolme kissaa ja talo tuhoutui korjauskelvottomaksi.

Luetuimmat