Ely-keskus korjaa kesän aikana useita teitä Kouvolassa — Keltakankaan liittymä valmistuu pian valtatie 15:llä, Myllykoskelle vievä rantatie saa uuden asvaltin: Katso tietyömaat kartalta

Kaakkois-Suomen Ely-keskus viimeistelee kesällä useita viime vuonna alkaneita teiden parannushankkeita Kouvolassa. Uusiin hankkeisiin sillä ei ole tänä vuonna varaa. Enäjärven ja Saittaran välisen osuuden on tarkoitus valmistua juhannukseen mennessä.

Katja Juurikko

Keltakankaan liittymä valtatie 15:llä on pian täysin valmis. Osuudella on tällä hetkellä normaalia alhaisempi nopeusrajoitus viimeistelytöiden takia.
Keltakankaan liittymä valtatie 15:llä on pian täysin valmis. Osuudella on tällä hetkellä normaalia alhaisempi nopeusrajoitus viimeistelytöiden takia.

Kaakkois-Suomen Ely-keskus korjaa teitä kesällä eri puolilla Kouvolaa.

Rahallisesti suurin tiehankkeen viimeistely on Enäjärven ja Saittaran välisen soratieosuuden parantaminen maantiellä 375.

Projektipäällikkö Seppo Mielosen mukaan tieosuudella aloitettiin tiistaina vaahtobitumistabilointityöt, joilla lisätään tien kantavuutta. Sen jälkeen pinta asvaltoidaan.

— Urakoitsijalla on siellä paljon työmaakalustoa, joten autoilijoiden kannattaa olla varovaisia. Suosittelen käyttämään toista reittiä, jos se vain on mahdollista. Tie pysyy kuitenkin koko ajan auki liikenteelle.

Mielonen arvioi, että tieosuuden stabilointi ja asvaltointi vievät noin kolme viikkoa, jos kelit pysyvät poutaisina.

Sen jälkeen vuorossa ovat tien viimeistelytyöt.

— Pyrimme siihen, että kaikki on valmista juhannukseen mennessä.

Korjausvelkakohteeksi lukeutuvan Enäjärven ja Saittaran osuuden lopputyöt maksavat tänä vuonna noin miljoona euroa.

Keltakankaan liittymä on valmistumassa

Keltakankaan liittymän rakentaminen Kotkaan menevällä valtatie 15:llä on loppusuoralla. Valmista on tarkoitus tulla tämän kuun aikana.

Osuudella on tällä hetkellä normaalia alhaisempi nopeusrajoitus.

— Siellä muun muassa viimeistellään luiskia, tehdään pieniä päällystekorjauksia ja kiinnitetään koristepeltejä meluaitaan, Mielonen kertoo.

Helsingintiellä Vanhainkodintien ja Keltintien liittymän kohdalla Ely-keskus parantaa liikenneturvallisuutta. Urakka valmistunee ensi viikolla.

— Maantielle 365 rakennetaan kaksi saareketta, joista toisen läpi kulkee suojatie. Lisäksi linja-autopysäkkiä siirretään hieman Keltin suuntaan ja risteyksessä oleva väistötila poistetaan.

Väylävirasto puolestaan parantaa valtatie 12:ta Tillolan ja Keltin välillä. Tähän sisältyy muun muassa Kymi Ringin eritasoliittymän rakentaminen.

Maanteiden päällystyskohteet Kymenlaakso-1.jpgMaanteiden päällystyskohteet Kymenlaakso-2.jpg

Kahta siltaa korjataan

Kahdelle sillalle tehdään tänä vuonna ylläpitokorjauksia Kouvolassa.

Käyräjoen ylittävän sillan laakerit vaihdetaan valtatie 15:llä Valkealassa. Työ ajoittuu heinä-syyskuulle. Se ei kuitenkaan vaikuta suuremmin liikenteen sujuvuuteen.

— Laakereiden alustavalujen aikana silta muutetaan yksikaistaiseksi, ja nopeusrajoitusta alennetaan parin kolmen päivän ajaksi. Se tapahtuu mahdollisesti elokuun lopussa, Mielonen arvioi.

Tornionmäen risteyssillan pilarit puolestaan korjataan Tykkimäen kupeessa näillä näkymin syksyllä.

Uusiin hankkeisiin ei ole investointirahoitusta lainkaan. — Seppo Mielonen

Viime vuoden hankkeet saatetaan loppuun

Kaikki loppuun saatettavat teiden parannushankkeet ovat alkaneet viime vuonna. Uusia investointihankkeita Ely-keskus ei pysty aloittamaan kuluvana vuonna.

— Uusiin hankkeisiin ei ole investointirahoitusta lainkaan, Mielonen sanoo.

Kaakkois-Suomen Ely-keskus käyttää tänä vuonna päällystystöihin ja siltojen korjauksiin noin kahdeksan miljoonaa euroa.

Useita asvaltointikohteita

Kaakkois-Suomen Ely-keskuksen vastuulla olevilla teillä uusitaan asvalttia kesällä reilun 70 kilometrin matkalta Kymenlaaksossa.

Kouvolassa päällystystyöt alkavat ensi viikolla. Ensimmäisenä vuorossa ovat Kouvolan ja Heinolan välisen kantatie 46:n kohteet.

Sen jälkeen työt jatkuvat Kouvolan keskustan tuntumassa. Päällyste uusitaan tiellä 367 Alakyläntien liikenneympyrästä Kankaron K-kaupan tietämiltä valtatie 15:lle asti.

Päällystemestari Matti Hämäläisen mukaan työ ei aiheuta suuria häiriöitä liikenteelle.

— Työskentelyaika on iltakuudesta aamukuuteen.

Ajoittain käytössä on vain yksi kaista. Tästä syystä asvalttityömaalle tuodaan liikennevalot.

Uuden päällysteen saa myös Kiehuvan kohdalta Myllykoskelle vievä rantatie.

— Tiessä on uria ja halkeamia, Hämäläinen sanoo.

Muita päällystyskohteita ovat muun muassa Anjalan ja Karhulan välinen Hurukselantie sekä maantie 3543 Korvenkylän ja Rasinmäen välillä.

Hämäläisen mukaan asvaltoinnit on tarkoitus saada valmiiksi heinäkuun loppuun mennessä.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset