Kouvottarien ja Peli-Karhujen koripallo-ottelun katsojalla koronavirustartunta

Kotkassa pelatussa ottelussa viime torstaina paikalla olleiden hakeuduttava pienistäkin oireista koronavirustestiin

Pekka Kimpanpää

Arkistokuvassa viime torstailta Peli-Karhujen ja Kouvottarien  naisten korisliigan ottelussa pallossa PeKan Zykera Rice  ja etualalla Kouvottarien  Aliyah Collier (vas.)  ja Sarah Toeaina.
Arkistokuvassa viime torstailta Peli-Karhujen ja Kouvottarien naisten korisliigan ottelussa pallossa PeKan Zykera Rice ja etualalla Kouvottarien Aliyah Collier (vas.) ja Sarah Toeaina.

Peli-Karhujen ja Kouvottarien välisessä koripallo-ottelussa katsomossa istuneella henkilöllä on todettu koronavirustartunta.

Ottelu pelattiin viime torstaina Steveco Areenalla Kotkassa. Naisten korisliigan verkkosivujen mukaan ottelussa oli paikalla 242 katsojaa.

Infektiotautien ylilääkäri Risto Pietikäinen ohjeistaa Kymsoten julkaisemassa tiedotteessa ottelussa paikalla olleita tarkkailemaan mahdollisia koronaviruksen oireita ja hakeutumaan testeihin lievissäkin oireissa.

Testeihin on hakeuduttava, mikäli ottelussa paikalla olleella henkilöllä ilmenee väsymystä, päänsärkyä, nuhaa, yskää, kuumetta, vatsakipua, oksennusta tai ripulia.

Kymenlaaksossa hoitoon hakeudutaan ottamalla yhteyttä omalle terveysasemalle, päivystysavun numeroon 116 117 tai verkossa Omaolo.fi -palvelun kautta.