Arvio: Hampstead-elokuva on turvallinen teekupillinen

Hampstead (Iso-Britannia, 2017). Ohjaus: Joel Hopkins. Käsikirjoitus: Robert Festinger. Rooleissa: Diane Keaton, Brendan Gleeson, James Norton. Kesto: 103 min. Sallittu.

Nick Wall

Diane Keaton ja Brendan Gleeson näyttelevät leskirouvaa ja erakkomiestä romanttisessa komediassa.
Diane Keaton ja Brendan Gleeson näyttelevät leskirouvaa ja erakkomiestä romanttisessa komediassa.

Tositapahtumiin perustuva brittiläinen romanttinen komedia kertoo Lontoon laitamilla luontoalueella asuvasta erakosta.

Julisteen ja synopsiksen perusteella katsoja voi jo ennakolta vaipua turvallisuudentunteeseen: kyseessä on täydellisen harmiton ja äitelä elokuva.

Kaikki on kuvattu pehmeässä valossa, porvarillisen hillityssä charmissa.

Aiemminkin vanhempien ihmisten suhteita kuvailleet ohjaaja Joel Hopkins ja käsikirjoittaja Robert Festinger ovat turvallisilla vesillä. Kaikki on kuvattu pehmeässä valossa, porvarillisen hillityssä charmissa.

Kaikki hahmojen särmä tuodaan esille lähinnä hurmaavina erikoisuuksina. Vaikka tarinassa on paljon pelissä, tuntuvat panokset melko kevyiltä.

Emily (Diane Keaton) on leskirouva, joka asuu rapistuvassa mutta hurmaavassa lontoolaistalossa. Hän ei oikein tiedä miten suhtautua tyyneen elämäänsä.

Dramaattinen kohtaaminen yöllisessä puistossa muuttaa kaiken. Emily soittaa poliisit hyökkäyksen kohteeksi joutuneen Donaldin (Brendan Gleeson) avuksi. Erakkomies jää kiinnostamaan. Nopeasti kaksi hyvin erilaista ihmistä ovat toistensa elämässä.

Samalla kun puistoa ja Donaldin vaatimatonta hökkeliä uhkaa kasvoton yhtiö, löytävät Emily ja erakko toisistaan jotakin kateissa ollutta. Emilyn poika Philip (James Norton) suhtautuu tilanteeseen hyvin skeptisesti.

Hampstead on pehmeäkantista huttua elokuvamuodossa. Se esittää itsensä Keatonin ja Gleesonin hahmojen sanailun kautta terävänä, mutta on yhtä jännittävä kuin kylpyläloma.

Keaton on luonut näistä rooleista kajuuttansa; jotakin mihin on helppo turvautua. Hieman tylsää, mutta varmaa. Onneksi Gleeson tukee mainiosti äkäisenä ja lämpöisenä nallekarhuna.

Lopputulos on pumpulinen, aikuisten ihmisten romanttinen komedia. Se lämmittää kuin teekupillinen, mutta maistuu kevytlimsalta. |

Timo Alho

KAKSI TÄHTEÄ

Hyvää: Gleesonilla ja Keatonilla on aitoa kemiaa.

Huonoa: Sataprosenttista hömppää.

Erityistä: Perustuu löyhästi aidon Hampstedin erakon Harry Hallowesin elämään. Miehen vaatimaton maapalsta oli tämän kuollessa yli 2 miljoonan euron arvoinen.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.