Eräkokki Paavo Sutinen ihmettelee, miksi Kouvolan iltatori ei saa väkeä liikkeelle: ”Ihmisiä ei vaan tule” — Katso kuvakooste Manskin markkinoilta

Sunnuntain Perinteiset Markkinat kävelykatu Manskilla vielä kiinnostivat väkeä, mutta syyskuussa alkaneet iltatoritapahtumat eivät ole asiakkaita houkutelleet.

Lumikki Haaja

Perinteisillä markkinoilla letut ja lohisoppa kelpasivat markkinaväelle. Eräkokki Paavo Sutinen kaipaisi väkeä myös joka toinen torstai Manskilla järjestettäville iltatoreille.
Perinteisillä markkinoilla letut ja lohisoppa kelpasivat markkinaväelle. Eräkokki Paavo Sutinen kaipaisi väkeä myös joka toinen torstai Manskilla järjestettäville iltatoreille.

Koleassa syyssäässä Kouvolan Manskille oli pystytetty markkinakojujen rivistö. Kouvolan Ydinkeskusta ry:n ja urheiluseurojen järjestämillä Perinteisillä Markkinoilla kuljeksi väkeä sunnuntaipäivää viettämässä.

Markkinoilta löytyi tyypillisiä markkinatuotteita; muun muassa käsitöitä, vaatteita, lähiruokaa, marjoja ja vihanneksia.

Kuusankoskelainen eräkokki Paavo Sutinen paistoi markkinaväelle lettuja hiki otsalla. Kuuma lohisoppa, grillimakkara ja letut tekivät kauppansa.

Sutinen kuitenkin kaipasi enemmän nuorta väkeä liikkeelle.

— Markkinat ja torit eivät enää ole yhtä suosittuja kuin ennen.

Lumikki Haaja

Manskin vesiaihe pulpautteli suihkujaan yllättäen monet ohikulkijat.

Iltatori kaipaa kävijöitä

Erityisen tuskastunut hän oli isännöimänsä Kouvolan iltatorin menestykseen. Kesäkokeilusta kummunnut jatkoaika aloitti iltatoritapahtumat 6. syyskuuta kävelykatu Manskilla.

— Helvetin huonosti on lähtenyt käyntiin. Kun ihmisiä ei vaan tule torstai-iltana paikalle, niin minkäs teet.

Sutisen mukaan myöskään myyjät eivät innostu tulemaan paikalle, kun asiakkaita ei ole.

— Sopimus on tehty tämän vuoden loppuun, mutta ensi vuotta pitää harkita tarkoin.

Kouvolan iltatorit jatkuvat joka toinen torstai 13. joulukuuta saakka kello 15—20 kävelykatu Manskilla.

Lumikki Haaja

Emilia Arola Kipparilasta sovitti Italiassa tehtyä villahattua kävelykatu Manskilla järjestetyillä perinteisillä markkinoilla.

Lumikki Haaja

Hattuja myyneen valkealalaisen Armi Häkämiehen tuotteista osa oli hänen itse käsitöinä tekemiä. Hän on kiertänyt markkinoita 13 vuotta.

Markkinat kiinnostivat kohtalaisesti

Sunnuntain Perinteisillä Markkinoilla ihmisiä oli heti alussa liikkeellä kohtalaisesti.

Valkealan Kipparilasta kavereiden kanssa käsityötuotteita katselemaan ja valkosipulia ostamaan lähtenyt Emilia Arola sovitteli uutta hattua päähänsä valkealalaisen Armi Häkämiehen kojulla.

— Tykkään käydä markkinoilla. Käsityöt kiinnostavat ja arvostan ihmisiä, joilla on kädentaitoja, itsensäkin käsityöläiseksi lukeva puutarhuri sanoi.

Kouvolalainen Liisa Sihvola maistoi kotimaista omenaa lahtelaisen Teemu Pentikäisen hoitamalla marja- ja hedelmäkojulla.

Kävelysauvoja kantanut Sihvola oli lähtenyt Manskille katselemaan markkinamenoa, mutta myös liikunnan takia. Pentikäisen tarjoilema omena miellytti sekin.

— Oikein hyvältä maistui, pitää varmaan ostaa pussillinen. Lisäksi kiinnostaa ostaa tummaa, terveellistä ruisleipää.

Lumikki Haaja

Muun muassa omenoita, puolukoita ja karpaloita kaupannut Teemu Pentikäinen tarjoili maistiaisia kouvolalaisille Liisa Sihvolalle (oikealla) ja Taimi Korpiselle.

Lumikki Haaja

Maiju Salminen (vasemmalla), Okko Lahti, Pihla Salminen, Viivi Lahti ja Lion Rantala eivät olleet markkinoista tienneet. Kiinnostus kuitenkin heräsi paikan päällä.

Kuusankoskelainen Maiju Salminen ja kouvolalainen Viivi Lahti eksyivät lapsineen markkinoille puolivahingossa. Tarjonta kuitenkin kiinnosti tekemään syvempää tarkastelua.

— Lähdimme oikeastaan kauppaan ja leikkipuistoon. Huomasimme, että täällä tapahtuu jotain, joten tulimme katsomaan, Salminen kertoi.

Lahden mielestä on hienoa, että ihmiset kokoontuvat yhteen esimerkiksi markkinoiden merkeissä.

— Markkinoilla on ihmisläheinen tunnelma. Ihmiset tekevät hyvää toisilleen ja hyvä ruoka tekee hyvää ihmisille.

Lumikki Haaja

Raija Laine kauppasi orimattilalaisen Sirpan Kotikutomon valmistamia, konepestäviä merinovillavaatteita. Hän sanoi, että takuulämpimille talvialusvaatteille on kysyntää, koska laatu on hyvä.

Lumikki Haaja

Lämmintä jalkaan, kun sää kylmenee.

Luetuimmat