Kymijoki Beer Festivalin vieraille on varattu 4 000 maistelutuoppia — Kuusankosken uusi pienpanimo tekee ensiesiintymisensä Korialla

Kymijoki Beer Festival on taas edellisvuotta isompi. Panimoja on mukana 11.

Igor Väisänen

Kymijoki Beer Festival järjestetään Korian Kallioniemessä kuudetta kertaa. Kuva on viime vuoden tapahtumasta.

Olutta, siideriä, lonkeroa, viskiä — ja tietysti ruokaa ja musiikkia. Tätä kaikkea lupaa Kymijoki Beer Festivalin tapahtumajärjestäjä Sanna Solkinen. Viikonloppuna Korian Kallionniemen lavan kupeella vietetään pienolutfestivaalia jo kuudetta kertaa.

Viime vuonna kaksipäiväinen festivaali piti keskeyttää rajumyrskyn vuoksi. Silti juhlilla nähtiin kolmisentuhatta vierasta.

— Jos tänä vuonna kaikki menee kuin elokuvissa, vieraita voi olla jopa yli neljätuhatta.

Järjestäjät ovat varautuneet ottamaan yli kaksituhatta vierasta päivää kohti. Neljän euron hintaisia maistelutuoppeja on varattu yli 4 000.

Kouvolalaisen oluen ensiesiintyminen

Festivaalialueelta löytyy L-kirjaimen muotoinen teltta, jonka yhteenlaskettu pituus on 51 metriä. Teltasta löytyy tänä vuonna 12 tiskiä. Näistä 11 edustaa eri panimoita. Yhdeltä tiskillä saa useiden eri toimittajien tuotteita.

Olut on ollut tietysti pääasia koko ajan, mutta myös ruokapuolta on kehitetty. — Sanna Solkinen

Kaukaisimmat panimoyrittäjät tulevat paikalle Porista. Tänä vuonna nähdään ensimmäistä kertaa myös kouvolalaista oluenpano-osaamista, sillä yksi tiskeistä on varattu Panimo Hopalle, joka panee oluensa Kuusankoskella.

Ensikertalaisena paikalla on myös virolahtelainen Takatalo & Tompuri Brewery.

— Tulijoita olisi ollut enemmänkin, mutta valitettavasti tilaa ei ole, Solkinen kertoo.

Jussi Lopperi, Jussi lopperi

Ari Variman ja Juhani Palmrosin festarityyliä vuodelta 2016.

Tavoitteena välitön ja mukava juhla

Kymenlaaksolaisten oma olutfestivaali on saanut muutamassa vuodessa imagon, joka kiinnostaa yhä suurempaa joukkoa.

— Vuosien kuluessa on opittu, mikä toimii ja mikä ei. Olut on ollut tietysti pääasia koko ajan, mutta myös ruokapuolta on kehitetty.

Solkisen mukaan Kymijoki Beer Festival on pyrkinyt rakentumaan ennen kaikkea juhlaksi, jossa on välitön ja mukava ilmapiiri. Tässä on ilmeisesti onnistuttu, sillä juhlilla käy ihmisiä, jotka tulevat paikalle vuosi toisensa jälkeen.

Tänä vuonna kävijöille on luvassa satakunta erilaista juomatuotetta: erilaisia oluita, siidereitä, lonkeroa ja viskiäkin.

Jussi lopperi

Sourit ja muut kirpeämmät oluet nousussa

Pienpanimot eivät ole enää Suomessa uusi juttu, vaikka uusia panimoita vielä syntyykin. Solkinen sanoo, että olutkulttuuri on tullut vaiheeseen, jossa myös isot kuluttajajoukot ymmärtävät oluiden vivahteita entistä paremmin.

— Pienpanimoissa on intohimo taustalla, mutta enää heidän oluensa ei kiinnosta pelkästään niitä, jotka ymmärtävät oluiden päälle. Saunan päälle voidaan juoda muutakin kuin lageria.

Syksymmällä juodaan enemmän tummia olutlaatuja, mutta Kymijoki Beer Festivalissa juomatarjonta keskittyy vielä kesäisiin sitrusmakuihin.

— Nyt ovat sourit ja kirpeämmät oluet nousussa. Jos joku luulee, että ei tykkää oluesta, niin meiltä löytyy varmasti jotain, joka sopii hänenkin makuunsa, Solkinen sanoo.

Kymijoki Beer Festival 2018

10.8. kello 14—23.30 ja 11.8. kello 13—23.30.

Paikalla 11 eri pienpanimoa.

Satakunta eri juomalaatua: olutta, siideriä, lonkeroa, viskiä.

7 erilaista ruokatoimittajaa.

Ostokset digirannekkeella (käteinen ei käy).

Pääesiintyjät: Isara (irlantilaismusiikkia) ja Käsityöläiset.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset