Myllykosken kirkon laajennusosa on pienentynyt uusissa suunnitelmissa noin 70 neliöllä: ”Jos kaikki menee hyvin, rakentamaan päästään mahdollisesti ensi syksynä”, kiinteistöpäällikkö Jukka Reijo sanoo — Kirkkoneuvosto päätti torstaina lähettää uudet suunnitelmat kirkkovaltuuston hyväksyttäviksi

Laajennuksen suunnittelussa otettiin helmikuussa aikalisä, koska hanke osoittautui odotettua kalliimmaksi. Uusissa suunnitelmissa kolmiosaisen rakennuksen osia on lyhennetty ja kavennettu ja ikkunoita on pienennetty.

Lukas Pearsall

Myllykosken kirkon laajennusosan kustannusarvio on 2,9 miljoonaa euroa.
Myllykosken kirkon laajennusosan kustannusarvio on 2,9 miljoonaa euroa.

Myllykosken kirkon laajennus on nytkähtämässä aikalisän jälkeen eteenpäin.

Kouvolan seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto päätti torstain kokouksessaan lähettää laajennuksen uudet suunnitelmat kirkkovaltuuston hyväksyttäviksi ja edelleen Kirkkohallituksen vahvistettaviksi.

Alkuperäisistä suunnitelmista on jouduttu tinkimään, jotta hanke pysyy kirkkovaltuuston aiemmin myöntämän rahoituksen, 2,9 miljoonan euron raameissa.

Kouvolan seurakuntayhtymän kiinteistöpäällikön Jukka Reijon mukaan uusissa suunnitelmissa kolmiosaisen laajennuksen kahta osaa on lyhennetty ja kaikkia osia kavennettu.

— Pinta-alaa on lähtenyt pois noin 70 neliötä.

Ensimmäisissä suunnitelmissa laajennuksen yhteispinta-ala oli 673,50 neliötä. Laajennukseen sisältyy edelleen myös 25 neliön huoltorakennus.

Sisäseinien tiili on vaihtunut muihin materiaaleihin

Rakennukseen on tehty myös useita muita muutoksia. Reijon mukaan alun perin laajennuksen oli tarkoitus olla teräsrunkoinen ja tiilipintainen.

— Uusissa suunnitelmissa laajennuksessa on betonirunko ja ristikkoyläpohja. Muuratut sisäseinät on muutettu betoniksi, harkoiksi tai levyseiniksi. Julkisivut on edelleen muurattu tiilestä, joka käsitellään kuten vanhassa kirkossa.

Lisäksi ikkunoita on pienennetty, laajennuksen c-osan erillinen sisäänkäynti jätetty kokonaan pois ja pääsisäänkäynnin tuulikaappi siirretty sisäpuolelle.

IV-konehuone on tarkoitus sijoittaa kellarin sijaan ullakolle. Kellari ei sisälly uusiin suunnitelmiin lainkaan. Ilmanvaihtokoneiden määrää on puolestaan vähennetty kolmesta kahteen.

Katja Juurikko

Kouvolan seurakuntayhtymän kiinteistöpäällikkö Jukka Reijo esitteli Myllykosken kirkon laajennussuunnitelmia vuoden 2018 alussa. Hänen mukaansa kokonaisuus ei ole muuttunut arkkitehtuurisesti merkittävästi, vaikka alkuperäiset suunnitelmat ovat muuttuneet.
Kouvolan seurakuntayhtymän kiinteistöpäällikkö Jukka Reijo esitteli Myllykosken kirkon laajennussuunnitelmia vuoden 2018 alussa. Hänen mukaansa kokonaisuus ei ole muuttunut arkkitehtuurisesti merkittävästi, vaikka alkuperäiset suunnitelmat ovat muuttuneet.

Ulkonäkö ei muutu merkittävästi

Kirkon laajennus perustuu vuonna 2016 järjestetyn suunnittelukilpailun voittajatyöhön. Triadiksi nimetyn laajennuksen suunnittelivat Paul Thynell, Matias Kotilainen, Tuomas Martinsaari ja Matti Wäre.

Reijon mukaan muutokset eivät muuta rakennuksen arkkitehtuuria merkittävästi. Hän sanoo, että laajennukseen saadaan myös mahtumaan kaikki sinne suunnitellut toiminnot pinta-alan pienenemisestä huolimatta.

— Laajennusosaan on tulossa muun muassa seurakuntasali sekä kerho-, keittiö- ja toimistotiloja.

Valmista ehkä kesällä 2020

Myllykosken kirkon laajennussuunnitelmat menivät alkuvuodesta uusiksi, kun laajennus osoittautui odotettua kalliimmaksi. Alkuperäisten suunnitelmien toteuttaminen olisi vaatinut hankkeelle noin 740 000 euron lisärahoituksen.

Kouvolan seurakuntayhtymän kirkkovaltuusto päätti helmikuussa, että kirkon laajennus keskeytetään ja kaikki urakkatarjoukset hylätään. Lisäksi laajennus päätettiin suunnitella niin, että se voidaan toteuttaa 2,9 miljoonalla eurolla.

Kirkkovaltuusto käsittelee asiaa kokouksessaan kesäkuussa. Jos se hyväksyy laajennussuunnitelmat, ne menevät vielä Kirkkohallituksen vahvistettaviksi.

— Jos kaikki menee hyvin, rakentamaan päästään mahdollisesti ensi syksynä. Laajennusosan valmistuminen mennee kesään 2020, Reijo arvioi.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut