STT:n lukiovertailu: Valkeala toiseksi paras lukio Kymenlaaksossa — Lakkautettavat Valkealan ja Elimäen lukiot kiilasivat Kouvolan Yhteislyseon ohi

katja Juurikko

Valkealan lukio oli vertailun toiseksi paras Kymenlaakson lukioista.
Valkealan lukio oli vertailun toiseksi paras Kymenlaakson lukioista.

Ensi syksynä Kouvolasta lakkautettavat Valkealan ja Elimäen lukiot ovat pärjänneet hyvin Kymenlaakson lukioiden vertailussa. Koko maan kattavan lukiovertailun teki STT.

Kymmenen parhaan kymenlaaksolaislukion joukossa on kärjessä Karhulan lukio. Toisena on Valkealan lukio ja kolmantena Kuusankosken lukio. Seitsemäntenä on Elimäen lukio ja heti sen perässä kahdeksantena Kouvolan Yhteislyseo.

Katja Juurikko

Elimäen lukio kiilasi ohi Yhteislyseon lukiovertailussa.
Elimäen lukio kiilasi ohi Yhteislyseon lukiovertailussa.

Iitin lukio on lukiovertailun kuudes.

Ilomantsi kiilasi pienten lukioiden kärkeen

Koko maassa pienten lukioiden ykkönen on Ilomantsin lukio ja toisena Savukoski. Vertailussa olivat 50 tai sitä vähemmän kokelaan lukiot. Suurista lukioista, joissa oli yli 51 kokelasta, ykkönen on turkulainen Katedralskolan. Toisena on espoolainen Etelä-Tapiolan lukio. Suurien lukioiden kymmenen kärjessä on seitsemän ruotsinkielistä lukiota.

STT:n lukiovertailussa verrataan toisiinsa lukiopaikan vastaanottaneiden sisääntulokeskiarvoja ja yo-tuloksia. Lukiovertailussa on mukana 350 lukiota, joista alle kymmenesosa on ruotsinkielisiä. 20 parhaan lukion joukossa on noin joka kolmas ruotsinkielisistä lukioista.

STT:n lukiovertailussa verrataan kunkin lukion pakollisten aineiden ylioppilaskirjoitusten tuloksia kolme vuotta aiemmin lukionsa aloittaneiden peruskoulun päättötodistuksiin.

Vertailun tulokset osoittavat, kuinka arvosanat ovat muuttuneet lukion aikana.

Vertailuun ei oteta mukaan kansainvälisiä IB-luokkia, aikuiskouluja, Steinerkouluja tai lukioita, jotka ovat osa kansanopistoja tai instituutteja. Jos lukio ja aikuislukio katsotaan yhdeksi yksiköksi, on vertailussa otetaan huomioon myös aikuiskoulutuksen tiedot.

Jotkin IB-linjan suorittaneet opiskelijat ovat tehneet myös tavallisen yo-tutkinnon. Heidän tuloksensa huomioidaan lukioarvosanojen keskiarvossa.

STT on tehnyt lukiovertailunsa syksystä 2012 lähtien.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset