Mopokiertue muistuttaa koululaisia kypärästä ja ajokunnosta

Kai Skyttä

Koululaisia muistutetaan kypärän käytöstä ja kuskin ja mopon ajokunnon tärkeydestä ensi viikolla alkavalla Taikuutta & mopoilua -kiertueella.

Liikenneturvan ja taikuri Puijon Paronin järjestämän kiertueen Kaakkois-Suomen osuus alkaa maanantaina Kouvolasta, jossa se pysähtyy Kouvolan yhteiskoululla ja Valkealan yläkoululla. Loppuviikon kiertue kiertää muualla kaakossa.

Etenkin kypärän kiinnityksessä on mopoilijoilla usein puutteita, mikä pahentaa vahinkoja onnettomuuksissa. Onnettomuuksien syntymiseen taas vaikuttaa mopon virittäminen, päihtymys, liian suuri tilannenopeus ja liikennesääntöjen heikko tuntemus.

Liikenneturvan mukaan yleisimpiä liikennerikkomuksia on se, että mopolla ajetaan stop-merkin tai kärkikolmion takaa toisen eteen.

Taikuutta & mopoilua -esitys alkaa yhteiskoululla maanantaina kello 8.50 ja Valkealassa kello 13.25.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.