Kuusankosken Pallokentän kerrostalokorttelin kaavamuutos luonnosvaiheessa – Mikkeliläinen FH Invest aikoo rakentaa neljä kerrostaloa Pallokentän kortteliin Kymijoen rannalle

Katja Juurikko

Kuusankosken Pallokentän kortteliin on suunniteltu rakennettavaksi neljä kerrostaloa.
Kuusankosken Pallokentän kortteliin on suunniteltu rakennettavaksi neljä kerrostaloa.

Kuusankosken Pallokentän asemakaavamuutos on edennyt kevään edetessä luonnosvaiheeseen.

Kaavasuunnittelun pohja Pallokentän kerrostalokortteliin saatiin tontinluovutuskilpailusta viime syksynä. Sitä on nyt jatkettu yhteistyössä kilpailun voittaneen mikkeliläisen FH Investin kanssa.

Koskelo-nimisellä ehdotuksellaan tontinluovutuskilpailun voittanut mikkeliläinen FH Invest aikoo rakentaa neljä kerrostaloa Kuusankosken Pallokentän kortteliin Kymijoen rannalle.

Kuusankosken keskustan lounaispuolella sijaitsevan Rantapuiston ja Pallokentän alueen kaavamuutoksella pyritään kehittämään puistosta kohtaamispaikka alueen asukkaille.

Myös Pappilanpellontien eteläpuolella olevan Pallokentän pohjoisosaan voidaan kaavamuutoksen pohjalta rakentaa asuinkerrostalokortteli.

Hotelli Sommelon korttelia puolestaan kehitetään tulevaisuudessa nykyistä monipuolisempaan käyttöön.

Neljä kuusikerroksista taloa

Mikkeliläisyhtiön suunnitelmissa on rakentaa kortteliin neljä kuusikerroksista kerrostaloa. Tavoitteena on aloittaa ensimmäisen talon asuntojen ennakkomarkkinointi siinä vaiheessa, kun kaava vahvistuu, mahdollisesti jo kesällä.

Talot rakennetaan yksi kerrallaan sen mukaan, miten kysyntää riittää.

– Kymijoen ranta-alue Kuusankoskella on Kouvolan kauneinta. Kesällä suoritamme ennakkomarkkinoinnin ja katsomme tilanteen. Kyselyjä on jo tullut, mutta varauskanta on saatava noin 60 prosenttiin. Se on tällä alueella haaste, kommentoi yhtiön tuotantopäällikkö Kalle Rentto maaliskuun lopulla Kouvolan Sanomille.

FH Invest ja samaan konserniin kuuluva FH Rakentajat ovat tehneet Kouvolassa useita kerrostalokohteita aiemminkin. Viimeisin on vuonna 2016 Kouvolan keskustaan Halkotorin alueelle valmistunut Pilke-niminen kerrostalo.

Lumikki Haaja

Kuusankosken Pallokentän alueelle tulevien asuinrakennusten sijoittelussa on huomioitu korttelista avautuvat jokinäkymät.
Kuusankosken Pallokentän alueelle tulevien asuinrakennusten sijoittelussa on huomioitu korttelista avautuvat jokinäkymät.

Luonnos esillä etäasukasillassa

Kaavaluonnosta ja korttelin ideasuunnitelmaa on tarkoitus esitellä avoimessa etäasukasillassa 26. toukokuuta kello 16.30–17.30 verkossa järjestettävässä etäasukasillassa.

Tilaisuudessa esitellään tarkemmin kaavamuutoksen taustoja ja kaavaluonnosta. Asemakaavoittaja vastaa tilaisuudessa osallistujien kirjallisesti esittämiin kysymyksiin.

Uusimmat uutiset