Kassu-kissa päätyi Kouvolaan sähköasentajan pakettiauton kyydissä — 2,5 viikon seikkailun jälkeen se pääsi kotiin Mäntyharjuun

Kouvolaan auton kyydissä päätyneen kissan löytyminen alkoi sen omistajista tuntua jo epätoivoiselta. Omistajien sinnikäs etsintätyö toi Kassun seikkailulle kuitenkin onnellisen lopun.

Kirsi Rinnesalmen kotialbumi 

Mäntyharjulaisten Kirsi ja Johannes Rinnesalmen 3,5-vuotiaalla Kassu-kissalla on takanaan hurja, yli sadan kilometrin seikkailu, jollaista ei moni kissa koe.


Syyskuun viimeisenä keskiviikkona Kassu päätyi pakettiautolla Kouvolaan kavuttuaan perheen talossa työskennelleen sähköasentajan auton takatilaan nukkumaan.
Kassu vietti yönsä asiasta tietämättömän sähkömiehen autossa Kouvolan keskustassa. Se pääsi autosta ulos seuraavana päivänä auton oven ollessa työmaalla taas auki.

Aavistus toisesta paikkakunnasta heräsi pian


Rinnesalmet yrittivät etsiä rakasta kissaansa kodin lähistöltä, mutta pian heräsi aavistus, että Kassu olisi päätynyt jonnekin kauemmas.
— Kassu on aina ollut kiinnostunut autoista ja kapuaakin usein niihin, jos ovi on jätetty auki. Rakenteilla olevassa talossamme käy paljon työmiehiä. Olemme yleensä heille sanoneetkin, että katsovat lähtiessä ettei kissa ole autossa, Kirsi Rinnesalmi kertoo.

Kyllä se salassa osasi matkustaa.


Katoamispäivänä talossa oli kuitenkin vilkasta, eikä asia tullut mieleen, kun sähköasentaja lopetti työnsä ja teki illalla lähtöä.

Johannes Rinnesalmi alkoi selvittää asentajan liikkeitä, ja kävi ilmi, että hänen seuraava työkohteensa oli Kouvolassa.
— Mieheni soitti sähkömiehelle, mutta hän ei ollut huomannut kissaa autossa. Kyllä se salassa osasi matkustaa, Rinnesalmi pohtii.
— Kassu on varmaankin ollut aivan hiljaa ja odottanut tarkasti hetkeä, jolloin pääsee livahtamaan pihalle kenenkään huomaamatta.

Kirsi Rinnesalmen kotialbumi

Katoamisilmoituksia levitettiin ahkerasti 


Kassun mieltymys ajoneuvoihin oli huomattu kotona jo aikaisemmin. Olipa kissa hypännyt kerran kaivurin kauhaankin loikoilemaan. Pihapiiristä Kassu ei kuitenkaan ollut aikaisemmin poistunut.


Rinnesalmet kirjoittivat kadonneesta Kassusta useisiin Facebook-ryhmiin, joissa ilmoitetaan kadonneista lemmikeistä.
Johannes Rinnesalmi kävi paikallisen vapaaehtoisen kanssa levittämässä katoamisilmoituksia puihin, valotolppiin ja postilaatikoihin Kouvolassa asti.


Viimein lauantaiaamuna Rinnesalmet saivat viestin naiselta, joka oli löytänyt tutun näköisen kissan kotiovensa edestä.
— Nainen oli nähnyt aikaisemmin ilmoituksemme ja tunnisti kuvassa olevan kissan samaksi. Kassu oli laihtunut paljon ja saapunut pihaan heikossa kunnossa, mutta kissan erikoinen väritys oli vahvistanut asian.

Kotiin päin


Ystävällinen nainen otti Kassun hoiviinsa yön yli, kunnes Rinnesalmet pääsivät hakemaan lemmikkinsä Kouvolasta takaisin kotiin.
— Löytöpaikka oli reilun kymmenen kilometrin päässä siitä, missä pakettiauto oli ollut pysäköitynä, Kirsi Rinnesalmi kertoo.

Kassu oli lähtenyt matkaamaan omatoimisesti Kouvolasta takaisin Mäntyharjuun päin.
— Tuntuu ihan uskomattomalta, että tässä kävi näin hyvin. Olimme jo ehtineet ajatella, ettei kissaa enää nähdä ja lapsetkin surivat sitä paljon.


Onnellinen loppu Kassun seikkailulle oli onnen päivä koko Rinnesalmien perheelle.
— Kassu taivalsi pitkän matkan. Kunpa vain tietäisi, missä kaikkialla se on käynyt. Suunta kotiin päin oli kuitenkin oikea, joten mistä tietää, vaikka se olisi osannut itse takaisin kotiin.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.