Fazer ostaa Kaslinkin, toiminta jatkuu ennallaan — Juha-Petteri Kukkonen: ”Uskon, että tämä on Kaslinkille, Kymenlaaksolle ja ihan kaikille paras mahdollinen ratkaisu”

Lukas Pearsall

Kaslink siirtyy Fazerin omistukseen.
Kaslink siirtyy Fazerin omistukseen.

Kouvolalainen elintarvikeyhtiö ja perhemeijeri Kaslink myy liiketoimintansa Fazer-konsernille. Kaslink on pyrkinyt kasvattamaan liiketoimintaansa viemällä kaurapohjaisia tuotteitaan kansainvälisille markkinoille, ja yhtiön mukaan Fazer mahdollistaa suunnitelmien toteutumisen.

— Arvostamme Fazerin sinivalkoista perheomistajuutta, olemmehan itsekin perheyritys, Kaslinkin luova johtaja Juha-Petteri Kukkonen kertoo.
Kukkosen mukaan Kaslinkin toiminta jatkuu ainakin toistaiseksi ennallaan. Kaupan toteutuminen edellyttää vielä Suomen kuluttaja- ja kilpailuviraston hyväksyntää.

— Henkilökohtaisesti ajattelen, että tämä on Kaslinkille ja Kymenlaaksolle paras mahdollinen ratkaisu. Uskon, että Fazer tulee voimakkaasti kehittämään toimintaa Kouvolassa.

Työntekijät ja omistajat siirtyvät Fazerin palkkalistoille

Kaslinkin omistavat tällä hetkellä Kukkosen veljekset Juha-Petteri, Matti ja Tuomas sekä heidän isänsä, Kaslinkin perustanut Raino Kukkonen. Veljekset siirtyvät kaupan toteutuessa Fazerin palkkalistoille, kuten muutkin Kaslinkin työntekijät. Vuoden alussa Kaslink työllisti noin 170 työntekijää.
Kukkonen ei halua arvella Fazerin mahdollisia suunnitelmia sen tarkemmin ennen kuin kauppa on hyväksytty. Kukkonen ei kerro, siirtyykö Kaslinkin liiketoiminta omaksi tytäryhtiökseen vai suoraan Fazer Lifestyle Foodsin alle.

— Olemme vielä toistaiseksi Fazerin kanssa kilpailijoita kaurabisneksessä. En voi etukäteen ottaa kantaa.

Noora Partanen

Kaslinkin vielä omistavat Kukkosen veljekset Matti (vas.), Juha-Petteri ja Tuomas Kukkonen.
Kaslinkin vielä omistavat Kukkosen veljekset Matti (vas.), Juha-Petteri ja Tuomas Kukkonen.

Kaslink vuokrasi suuren varaston Kouvolasta

Kaslink on jo aiemmin varautunut liiketoiminnan voimakkaaseen kasvuun. Tammikuussa yritys vuokrasi Kymen Seudun Osuuskaupalta 5 500 neliömetrin suuruisten varaston Kouvolasta Vanhalta Kuusaantieltä Prisman vierestä.
Aiemmin yrityksen raaka-aineet, pakkausmateriaalit ja valmiit tuotteet ovat olleet eri varastoissa ympäri Kouvolaa.

Nykyisellään Kaslink vie tuotteita Euroopassa yli 15 maahan ja Aasiassa Kiinaan. Yrityksen päämarkkina-alueita Suomen lisäksi ovat Belgia, Saksa, Hollanti, Iso-Britannia ja Ruotsi.

Uutinen päivittyy päivän aikana.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset