Päiväkodin työntekijä retuutti lasta perässään – Äiti aikoo tehdä tapauksesta rikosilmoituksen

Luumäkeläisen päiväkodinjohtaja kertoo, ettei työntekijä ole tällä hetkellä töissä.

Helena Korpela

Taavetin päiväkodissa työskennellyttä määräaikaisessa työsuhteessa olevan lastentarhanopettajan epäillään retuuttaneen lasta. Arkistokuva.
Taavetin päiväkodissa työskennellyttä määräaikaisessa työsuhteessa olevan lastentarhanopettajan epäillään retuuttaneen lasta. Arkistokuva.

Päiväkodin työntekijän epäillään raahanneen maassa makaavaa lasta päiväkodin retkellä Luumäellä. Tapauksesta kuvattua videota on jaettu Luumäellä ainakin vanhempien kesken. Kaakon Viestintä on nähnyt videon.

Lapsen äiti pitää tekoa pahoinpitelynä ja aikoo tehdä asiasta rikosilmoituksen.

Äidin mukaan raahaaminen tapahtui torstaina, mutta perhe sai tietää siitä perjantai-iltana. Äiti kertoo saaneensa tiedon tapauksesta viestillä kaveriltaan.

Ei missään nimessä asianmukaista toimintaa

Taavetin päiväkodinjohtaja Outi Kiviranta tietää videon, on nähnyt sen ja pitää tapausta äärimmäisen vakavana.

– Tällainen toiminta ei missään nimessä ole asianmukaista. Se ei edusta varhaiskasvatuslain eikä Luumäen kunnan varhaiskasvastussuunnitelman mukaisia, lasta kunnioittavia toimintaperiaatteita.

Kivirannan mukaan asiaa on alettu selvittää torstaina ja kyseistä määräaikaisessa työsuhteessa olevaa lastentarhanopettajaa on kuultu maanantaina aamulla.

– Tämä työntekijä ei ole tällä hetkellä päiväkodin toiminnassa mukana.

Työntekijälle tapauksesta tulee seuraamuksia, Kiviranta sanoo.

Kivirannan mukaan työntekijä oli sanonut kertoneensa torstain tapahtumista lapsen isälle perjantaina, kun lasta haettiin päiväkodista.

– Toivon, että vanhemmat voivat jatkossakin tuoda luottavaisin mielin lapsensa Taavetin päiväkotiin. Tämä on yksittäinen ylilyönti, joka on tapahtunut. Se ei missään nimessä ole normaalia toimintaa tai hyväksyttyä.

Maanantaina aamulla asiaa käsiteltiin päiväkodin ja kunnan yhteisessä tilaisuudessa, jossa kyseinen hoitaja oli kuultavana.

Äiti kokee, ettei saanut kunnolla tietoa tapahtuneesta

Äidin mukaan torstaina, kun lasta haettiin päiväkodista, heille kerrottiin vain, että lapsi oli käyttäytynyt huonosti. Perjantaina oli äidin mukaan sanottu, ettei lasta voida enää ottaa mukaan retkille. Hän kokee, ettei saanut kunnolla tietoa tapahtuneesta päiväkodilta.

Lapsi ei kertonut tapauksesta kotona. Kun äiti oli myöhemmin kysynyt lapselta, että koskiko tätä johonkin, lapsi kertoi, että kurkkuun koski kahteen kohtaan kovasti.

Lapsi meni maanantaina päivähoitoon normaalisti. Äiti kertoo varmistaneensa, että lasta retuuttanut työntekijä ei ole lapsen ryhmässä.

Kaakon Viestintä ei kerro haastatellun äidin nimeä lapsen yksityisyyden suojelemiseksi.