Kuvasi salaa ammattikorkeakoulun vessassa kävijöitä kuukausia — Poliisi tutkii salakuvausta, vuonna 1982 syntynyt lappeenrantalaismies myönsi kuvauksen

Kuvattua materiaalia ei ole levitetty mihinkään. Esteettömissä wc-tiloissa huhtikuun ja syyskuun välisenä aikana käyneet voivat ottaa yhteyttä Lappeenrannan poliisiin.

Niina Villman

Poliisi tutkii Saimaan ammattikorkeakoulussa tapahtunutta salakuvausta. 

Poliisi tutkii Saimaan ammattikorkeakoulussa tapahtunutta salakuvausta.  Kuvaaminen tapahtui oppilaitoksen päärakennuksen 1. ja 3. kerroksen esteettömissä WC-tiloissa. 

Poliisi tutkii tapausta rikosnimikkeellä salakatselu. Esitutkinnassa esille tulleiden seikkojen perusteella epäilty rikos on tapahtunut huhtikuun ja syyskuun 2018 välisenä aikana.

Poliisilla on ollut kiinniotettuna ja pidätettynä tekoon epäiltynä vuonna 1982 syntynyt lappeenrantalainen mieshenkilö. Hänet on myöhemmin vapautettu.

Mies on esitutkinnassa myöntänyt kuvanneensa salaa tiloissa olleita henkilöitä. Teossa käytetty kamera ja sillä kuvattu materiaali ovat poliisin hallussa.

Asiassa suoritetun esitutkinnan perusteella epäilty tekijä on toiminut yksin. Esitutkinnassa on selvinnyt myös, että kuvattua materiaalia ei ole levitetty mihinkään. Suurinta osaa kyseisissä wc-tiloissa käyneistä henkilöistä ei ole videomateriaalista tunnistettavissa.

Poliisi ei ota kantaa kuvattujen henkilöiden tarkkaan lukumäärään, mutta toteaa määrän olevan suuri. Jos kyseisissä wc-tiloissa tapahtuma-aikavälillä käyneet henkilöt haluavat asiasta lisätietoa tai heillä on muuten asiaan liittyvää tietoa, voivat he ottaa yhteyttä Lappeenrannan poliisiaseman rikostutkinnan sähköpostiin:
rikostorjunta.etela-karjala@poliisi.fi.

Esitutkinta asiassa on kesken.

Ammattikorkeakoulun rehtori Merja Heino kertoo, että asiasta on tiedotettu oppilaitoksen henkilökunnalle ja opiskelijoille maanantaina.

— Tänään on kaikille mennyt tieto sekä henkilökohtaiseen sähköpostiin että intraan, Heino selittää.

Hän ei osannut kertoa maanantaiaamuna, millaisia reaktioita tieto on herättänyt. 

— Nyt on tosi vaikea sanoa, kun olen ollut Imatralla kokouksessa ja vapautunut tästä juuri. 

Heino kertoo, että syksyllä, kun tapaus tuli ilmi, rakennuksessa tehtiin laaja turvatarkastus. Silloin varmistettiin, että vastaavaa ei tapahdu muualla oppilaitoksessa. 

Juttua on päivitetty 10.35 rehtori Merja Heinon kommenteilla.