Kimolan kanavallekin risteilevän M/S Pyhäjärven matka keskeytyi Heinolassa potkurivian takia – "Risteilyjä saatetaan joutua perumaan"

Moises Garibay

M/S Pyhäjärvi risteilee myös Kimolan kanavaa pitkin.
M/S Pyhäjärvi risteilee myös Kimolan kanavaa pitkin.

Risteilyalus M/S Pyhäjärven matka keskeytyi potkurivian takia Heinolassa keskiviikkoiltana. Alus muuttui ohjauskyvyttömäksi, minkä jälkeen se alkoi ajelehtia Tiinansaaren edustalla Konnivedellä.

Päijät-Hämeen pelastuslaitos sai hälytyksen tapauksesta keskisuurena vesiliikenneonnettomuutena hieman kello kymmenen jälkeen. Pelastuslaitos sai tuuliajolle päätyneen aluksen nopeasti hallintaan.

Aluksen kyydissä oli 19 matkustajaa ja 4 miehistön jäsentä. Matkustajat siirrettiin pelastuslaitoksen veneeseen ja kuljetettiin satamaan. Henkilövahinkoja ei tullut.

Järvipelastajat hinaavat risteilyaluksen takaisin satamaan.

Aluksen kapteeni Risto Turunen kertoi torstaiaamuna, että vika johtui luultavasti potkuriakselin laakerin pettämisestä. Viasta tai sen korjaamisen kestosta ei vielä ollut tarkempaa tietoa, sillä korjaajaa vasta odoteltiin paikalle.

Turunen arveli, että jos alus joudutaan nostamaan ylös, vian korjaaminen voi kestää useita päiviä.

– Risteilyjä saatetaan joutua perumaan, mutta vielä ei voi varmaksi sanoa.

M/S Pyhäjärvellä on ollut vastoinkäymisiä aiemminkin tänä kesänä. Kesäkuussa risteily keskeytyi, koska potkurin pultit olivat päässeet löystymään.

– Se oli pieni ongelma verrattuna tähän. Piti vain kiristää pultit ja kaikki toimi taas normaalisti.