Ely-keskuksissa tehty ensimmäiset koronarahoituspäätökset: Kymenlaaksossa jätetty 236 tukihakemusta

Hakemusten käsittely kestää useita viikkoja.

Tiina Mutila / Arkisto

Ensimmäiset koronarahoituspäätökset on jo tehty. Kuvituskuva.
Ensimmäiset koronarahoituspäätökset on jo tehty. Kuvituskuva.

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset ovat tehneet ensimmäiset koronarahoituspäätökset tällä viikolla tiistaina.

Päätöksiä on tehty valtakunnallisesti 27 kappaletta ja tukea myönnetty yhteensä 407 760 euroa.

Kymenlaaksossa on jätetty hakemuksia 236 kappaletta.

Hakemusten käsittelyihin kuluu runsaan hakemusmäärän takia aikaa useita viikkoja, vaikka ely-keskukset ovat lisänneet hakemusten käsittelyyn lisää resursseja, ely-keskusten keskiviikkona julkaisemassa tiedotteessa kerrotaan.

Ely-keskuksille on tullut keskiviikkoaamuun mennessä valtakunnallisesti 9 251 tukihakemusta. Tukea on haettu noin 252 miljoonan euron edestä.

– Henkilöstö on erittäin sitoutunutta hakemusten nopeaan käsittelyyn työskennellen myös viikonloppuisin, Uudenmaan ely-keskuksen ylijohtaja Petri Knaappinen kertoo.

Mihin rahoitusta voi hakea?

Ely-keskukset ovat saaneet valtiolta rahaa, jotta ne voivat avustuksia jakamalla turvata yritysten toimintaa ja työpaikkoja.

Ely-keskuksesta voi hakea tukea tilanneanalyysin tekemiseen ja kehittämistoimenpiteisiin. Tilanneanalyysissä voi selvittää ja suunnitella yrityksen toimintaa, uusia liiketoimintoja ja tuotannon ja palvelujen organisoimista koronan aiheuttamassa markkina- ja tuotantohäiriötilanteessa ja sen jälkeen.

Kehittämistoimenpiteet voivat liittyä liiketoiminnan uudelleensuuntaamiseen, alihankintaverkoston kehittämiseen, tuotannon uudenlaiseen organisointiin, tuotteiden ja palvelujen kehittämiseen ja osaamisen vahvistamiseen.

Kommentoidut