Kouvolan koiramarssille odotetaan ensi viikon lauantaina sataa koiraa – marssi on osa Suomi 100 -juhlavuoden tapahtumia

Lukas Pearsall

Jaana Penttinen Kymen Koirapalvelusta kertoo, että tarkoituksena on marssia koiran positiivisen kouluttamisen puolesta.
Jaana Penttinen Kymen Koirapalvelusta kertoo, että tarkoituksena on marssia koiran positiivisen kouluttamisen puolesta.

Kouvola-talon pihalla ja puistoalueella järjestetään syyskuun ensimmäisenä lauantaina suuri KoiraMarssi 2017.

Kouvola-talon pihalta lähtevälle koiramarssille odotetaan sataa koiraa, sillä koiramarssi on osa Suomi 100 -juhlavuoden virallisia tapahtumia. Viime vuonna Kouvolan koiramarssille osallistui 50 haukkuja emäntineen ja isäntineen, kertoo tapahtuman järjestäjä Jaana Penttinen Kymen Koirapalvelusta.

Koiramarssi lähtee Kouvola-talolta kello 10.30 ja kiertää Kouvolan rautatieaseman, kävelykatu Manskin, Kankaan koulun ja Kellomäen alikulkutunnelin kautta takaisin Kouvola-talolle. Marssille tulee pituutta noin kolme kilometriä.

– Marssia voi koko matkan tai tulla koirineen mukaan kesken matkan. Tarkoituksena on marssia koirien positiivisen kouluttamisen puolesta, Jaana Penttinen kertoo. Marssille osallistuminen ei maksa mitään. Marssille lähtijät kokoontuvat Kouvola-talon pihalle jo kymmeneltä numerointia ja marssi-infoa varten.

Koiramarssi-tapahtuma alkaa Kouvola-talon mailla lauantaina 2. syyskuuta kymmeneltä ja kestää pitkälle iltapäivään. Päivän ohjelmassa on koiraesityksiä, pelastuskoiranäytös, agilityä, dobo-näytös, arpajaiset ja muuta ohjelmaa. Joitain koirien harrastuslajeja voi testata myös oman koiran kanssa. Kouvola-talon koiratapahtumaan saapuvat esittäytymään myös Suomen opaskoirayhdistys, kaverikoirat ja Lahden karvakaverit.

Mukana tapahtumapäivän toteuttamisessa on yhdistyksiä ja yrityksiä. Tapahtuman järjestäjä Kymen Koirapalvelu lahjoittaa jokaisesta marssille lähtevästä koirasta 50 senttiä Team Rokalle. Erikoiskoiria luonnonsuojelun hyväksi kouluttava Team Rokka puolestaan on lahjoittanut tapahtumaan t-paitoja.

Päivän ohjelmassa on myös Kouvolan seudun eläinsuojeluyhdistyksen järjestämä match show, johon ilmoittautuminen alkaa paikan päällä kello 11.30. Kehät alkavat kello 13. Match showssa on useita eri luokkia, aina pienten ja isojen pentujen luokista seniorikoiriin. Myös lapsille ja lelukoirille on oma luokkansa.

Suomi 100 -teemavuoteen liittyen match showssa on oma kehä suomalaisille koiraroduille.

Koiramarssille voi ilmoittautua ennakkoon ensi perjantaihin mennessä osoitteeseen kymenkoirapalvelu@gmail.com. Mukaan marssille voi tulla myös ilman ennakkoilmoittautumista.

Ennkkoon tulonsa vahvistaneet saavat kiitokseksi pienen lahjapussukan. Lisäksi kaikkien marssijoiden kesken arvotaan sponsoreiden lahjoittamia tuotepalkintoja.