Kouvolan päiväkoteihin palkataan 12 uutta lastenhoitajaa — varhaiskasvatuksen henkilöstökustannukset todennäköisesti ylittyvät

Uusien lastenhoitajien palkkaaminen tarkoittaa noin 440 000 euron lisäkustannuksia vuosittain.

Jussi Lopperi

Kouvolan kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina lasten ja nuorten lautakunnan päätöksen lisähenkilöstöstä.

Kouvolan kaupunginhallitus siunasi päätöksen 12 lastenhoitajan palkkaamisesta Kouvolan päiväkoteihin. Kaupunginhallitus käsitteli asiaa maanantaina. Uudet työpaikat ovat vakinaisia ja työt alkavat elokuussa.


Uusien lastenhoitajien palkkaaminen tarkoittaa noin 440 000 euron lisäkustannuksia vuosittain. Lisäykseen ei ole varauduttu vuoden 2018 talousarviossa, joten varhaiskasvatuksen henkilöstökustannukset todennäköisesti ylittyvät.


Työvoiman tarvetta lisää toukokuun alussa voimaan tullut kunnalliseen yleiseen virka- ja työehtosopimukseen tehty muutos. Se lisää muun muassa suunnittelu- ja kehittämistehtävien määrää lastentarhanopettajien työajasta. Muutoksen jälkeen opettajien viikkotyöajasta kuluu noin viisi tuntia suunnittelutyöhön.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat