Kymenlaakson Journalistien Vuoden valottaja 2019 on Annikki Niiranen: "Kymsoten isoin haaste on, että oppisimme katsomaan asioita asiakkaan silmin"

Kymsotessa viestinnän resursseja on lisätty ja tiedottamisen toimintamallia hiottu.

Kai-Pekka Vesalainen

Vuoden valottajaksi valittu Annikki Niiranen arvioi, että Suomeen tulee vielä sote-reformi, koska sote-palvelujen järjestämisvastuun on oltava kuntia suuremmilla toimijoilla.
Vuoden valottajaksi valittu Annikki Niiranen arvioi, että Suomeen tulee vielä sote-reformi, koska sote-palvelujen järjestämisvastuun on oltava kuntia suuremmilla toimijoilla.

Kymenlaakson Journalistit on valinnut Vuoden valottajaksi Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän toimitusjohtajan Annikki Niirasen. Niirasen ansioksi katsottiin sote-kuntayhtymään liittyvä tiedotus. 

— Viestinnän resursseja on lisätty ja tiedottamisen toimintamallia hiottu siten, että kuntayhtymän johtajat ja palvelupäälliköt ottavat vastuuta tiedottamisesta palvelutoiminta-alueidensa osalta, Annikki Niiranen kertoo Kymenlaakson Journalistien tiedotteessa.

Hän vertaa tiedottamista Kymsotessa ja Careassa.

— Kymsotea edeltäneessä Careassa tiedottaminen oli todella keskitettyä.

Kymsoten henkilökunnan suurimpana haasteena Niiranen pitää sitä, että asioita opitaan katsomaan asiakkaan silmin. 

— Meidän kymsotelaisten pitäisi pystyä kertomaan asiakkaillemme palveluista eikä hallintomalleista.

Niiranen uskoo, että Kymsoten asiakkaat kaipaavat tietoa palvelujen saatavuudesta ja niihin mahdollisesti odotettavista muutoksista, ei niinkään kuntayhtymän organisaation järjestämisestä. 

Vuoden valottaja sai muistoksi keramiikkataiteilija Elsa Hulkkosen suunnitteleman Valottaja-lyhdyn.

Journalistiyhdistys valitsee Vuoden valottajaksi tiedottamisessa ansioituneen henkilön, joka ei ole ammatiltaan tiedottaja.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset