Kouvolalaislähtöinen Mika Saukkonen kommentoi KooKoon uutta valmentajavalintaa — Manskin turnauksessa sai pompotella ja heitellä koreja yllin kyllin

Urheilutoimittaja on nähnyt Kouvolan liikuntapiirien ja KooKoon kehittymisen: ”Nyt pitäisi pikku hiljaa tulla pudotuspelipaikka.”

Juontaja Mika Saukkonen kokeili pesäpallon syöttöä KPL:n pomputtelupisteellä.
Juontaja Mika Saukkonen kokeili pesäpallon syöttöä KPL:n pomputtelupisteellä.

Kaksitoistavuotiaat Valtteri ja Aleksi Stockus potkivat palloa kehässä kävelykatu Manskin suihkulähteen luona. Molemmat harrastavat jalkapalloa urheiluseurassa Kauniaisissa.

— Kauhea leijapallo, joten oli vähän vaikeaa pelata. Oikealla pallolla olisimme tehneet maaleja 100–0, pojat kertovat.

Poikien äiti Tiina Stockus nauraa.

— Itseluottamusta ei ainakaan puutu.

Uusi urheilutapahtuma kaikille

Perjantaina pelattu Manskin turnaus on Kouvolan ydinkeskusta ry:n uusi tapahtuma. Toimistosihteeri Henna Perkiö kertoo, että viime vuonna pelattiin Manskin sählyturnaus.

— Mukana oli joukkueita eri yrityksistä. Se oli ensimmäinen vastaava tapahtuma, mutta tämä on isompi.

Yhdistys halusi syventää yhteistyötä kaupungin urheiluseurojen kanssa. Tavoitteena oli luoda jokavuotinen tapahtuma, joka olisi yhteisöllinen ja kaikille kaupunkilaisille.

Mukana Kouvolan urheiluseuroista olivat Myllykosken pallo, Sudet, Kouvot, KPL ja Kookoo. Turnauksen juontaa Kouvolasta kotoisin oleva urheilutoimittaja ja mediapersoona Mika Saukkonen.

— Hyvät tutut Kouvolasta pyysivät mukaan, joten ajattelin, että mikäpä ettei.

Turnaus yhdistyy sopivasti vielä kesäiseen mökkiviikonloppuun Kouvolan lähellä.

Valtteri ja Aleksi Stockus Espoosta harrastavat jalkapalloa muutenkin. Vastustajina pojille pelasivat Aktiivin Jonna Huttunen ja Jari Vesanen.
Valtteri ja Aleksi Stockus Espoosta harrastavat jalkapalloa muutenkin. Vastustajina pojille pelasivat Aktiivin Jonna Huttunen ja Jari Vesanen.

Peruskouvolalainen yleisurheilija 

Saukkonen kertoo olevansa peruskouvolalainen, joka harrasti lapsena ja nuorena paljon yleisurheilua. Silloin lajilla oli Kouvolassa vahva jalansija ja kaupungissa oli paljon yleisurheilijoita.

— Juoksin pikkupoikana keskimatkoja aktiivisesti, ainakin omasta mielestä ihan kohtuullisella menestyksellä.

Myös suuren yleisön ikisuosikit, jääkiekko ja pesäpallo, olivat jo silloin Kouvolassa suosiossa. Varsinkin pesäpallo oli kova juttu.

— Myöhemmin seurasin koripalloa, mutta olin silloin jo muuttanut pois. Sitä ennen se ei ollut kaupungissa vielä niin vahvassa asemassa kuin nykyään.

Kouvolasta on kasvanut sittemmin monen lajin kaupunki. Mahdollisuuksia liikkua ja urheilla on Saukkosen mielestä kaupungissa enemmän kuin ennen. Ennen lapsille riitti yleisurheilukenttä, jäädytetty luistinrata ja hiihtoladut.

— Ei minun aikoinani pelattu ainakaan golfia. Myös eri hiihtolajit, lumilautailun freestylet, skeittaus ja tällaiset ovat nyt voimakkaammin mukana.

Urheiluseuratkin ovat kehittyneet, jos vertaa entiseen.

— Esimerkiksi salibandy on nykyään Susien toinen vahva laji.

Topias Turpiainen heitti komeat 16 koria. Kouvotarten joukkueenjohtaja Terhi Vikström laskee vieressä.
Topias Turpiainen heitti komeat 16 koria. Kouvotarten joukkueenjohtaja Terhi Vikström laskee vieressä.

KooKoo kymmenen joukkoon

Kaikki turnauksessa mukana olevat seurat ovat Saukkoselle tuttuja. Jääkiekkoseura KooKoon otteiden kehittymistä hän on seurannut eniten. Saukkosesta on hienoa, että joukkue sai SM-liigapaikan.

— Sen jälkeen joukkue on pelannut hyvin, mutta se ei vielä riitä. Nyt pitäisi pikku hiljaa tulla pudotuspelipaikka, rutistaa kymmenen parhaan joukkoon.

KooKoo rymisteli Suomen kymmenen parhaan joukkueen kaartiin viimeksi 1980-luvun lopulla. Sen ajan Saukkonen muistaa hyvin, koska hän asui silloin vielä Kouvolassa.

Nyt joukkuetta luotsaa vastavalittu Jussi Ahokas. Saukkosesta hän on meritoitunut valmentajana hyvin. Ahokas on valmentanut Pikkuleijonat kerran ja Nuoret Leijonat kerran maailmanmestaruuteen.

— On mielenkiintoista nähdä, miten miesten seurajoukkueen valmennus alkaa nyt sujua. Uusi ympäristö tuo aina uudet jutut, joten kaikki ei todennäköisesti mene kuin Strömsössä. Mutta minulla on vahva luotto siihen, että Ahokas osaa homman.