Kymsote: Viidennes Kymenlaakson koronatartunnoista tulee ulkomailta – Lauttarannassa lisää tartuntoja, nyt niitä on todettu 45

Roni Rekomaa

Kymenlaakson tartunnoista useampi kuin joka viides on tullut viimeisen viikon aikana ulkomailta. Kuva on Helsinki-Vantaan lentoasemalta.
Kymenlaakson tartunnoista useampi kuin joka viides on tullut viimeisen viikon aikana ulkomailta. Kuva on Helsinki-Vantaan lentoasemalta.

Kymsoten mukaan yli viidesosa Kymenlaakson koronatartunnoista on tällä hetkellä peräisin ulkomailta.

Kymenlaaksossa kirjattiin koronatartuntoja lauantaista maanantaihin 28 kappaletta.

– Ulkomailla ei pidä käydä kuin välttämättömistä syistä, sanoo johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa tiedotteessa.

Joka viidennessä tartunnassa tarunnanlähde jää selvittämättä.

Tartuntoja on tavattu sekä ulkomaalaisilla, kuten keikkatyöläisillä, ja ulkomailla matkustaneilla kymenlaaksolaisilla. Tartuntoja on todettu sekä lentokoneilla että laivoilla saapuneilla.

– Jos on käynyt ulkomailla, on pidettävä tiukasti kiinni omaehtoisista karanteenimääräyksistä. Muidenkin pitää välttää kontakteja henkilöön, joka on oleskellut ulkomailla viimeisen kahden viikon aikana, Mäntymaa sanoo.

Kymsote tekee yhteistyötä Etelä-Karjalassa toimivan Eksoten ja rajaviranomaisten kanssa tehostaakseen koronan leviämisen estämistä Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoilla.

Kymenlaakso jatkaa koronaviruksen leviämisvaiheessa. Viime aikojen suurin tartuntarypäs on ollut Kuusankoskella Lauttarannan ikääntyneiden kotiutusyksikössä, jossa on todettu henkilökunnalla ja asukkailla yhteensä 45 koronavirustartuntaa. Määrä on kasvanut viime torstain jälkeen viidellä.